Sant Cugat, la segona ciutat de Catalunya amb més pistes de pàdel

El municipi té una pista cada 1.000 habitants i es veu superat només per Barcelona

Sant Cugat s'ha convertit en capital del pàdel, i així ho demostra la seva 2a posició en la ciutat de Catalunya amb més pistes de pàdel, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya del 2022. Amb això, l'any passat, la ciutat comptava amb 85 pistes de pàdel, el que suposa una pista de pàdel per cada 1.126 habitants.

En aquesta particular llista, el municipi només es veu superat per Barcelona, ciutat que compta amb 230 pistes de pàdel. Tanmateix, si es té en compte el nombre d'habitats, la capital catalana té una pista de pàdel cada 7.114 habitants. El podi el tanca Tarragona, amb 80 pistes, 5 menys que Sant Cugat, mentre que la resta de capitals catalanes tenen 68 pistes, en el cas de Lleida, i 34 pistes, en el cas de Girona.

 


Evidentment, Sant Cugat és el municipi del Vallès Occidental amb més pistes de pàdel, per sobre de poblacions com Terrassa, que té 73 pistes de pàdel (una cada 3.070 habitants), o Sabadell, que té 61 (una cada 3.537 habitants). Altres poblacions veïnes com el cas de Rubí o Cerdanyola tenen respectivament 12 i 20 pistes.

 

 


El municipi ja fa anys que compta amb pistes de pàdel, i és que el 2009, primer any en el qual es té un registre, Sant Cugat ja tenia 14 pistes, sent en aquell moment la 3a ciutat catalana amb més pistes de pàdel, només superada per Barcelona i Tarragona. Després d'uns anys sense moviment, l'any 2016 arribava un esclat, i és que es quintuplicava el nombre de pistes del municipi, passant a 69, i situant-se ja com a 2a ciutat amb més pistes de pàdel. El 2017 el nombre de pistes augmentava a 75, mentre que el 2021 ja hi havia les actuals 85 pistes, sempre segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya.

 

 

Clubs de referència de la ciutat

Un dels clubs amb més pistes de pàdel de Sant Cugat és el Club Esportiu Valldoreix, amb un total de 14. Des de l'arribada del pàdel a Catalunya, el club valldoreixenc va tenir clara la seva aposta, i és per això que el president del club, Joan Carles Pradell, explica que l'esport conviu amb el tennis: "A Catalunya hi ha quasi les mateixes llicències de tennis i de pàdel. En el club conviuen perfectament, perquè ambdós són esports de raqueta, tot i que és veritat que el pàdel té un caràcter més amateur i cada cop s'està apostant més pel seu vessant solidari". D'altra banda, Pradell explica que el pàdel encara no ha arribat al seu sostre: "Encara ha d'arribar la fase final de creixement i és que s'està expandint per Europa i estan venint molts jugadors a formar-se".

Un altre dels clubs amb més pistes de pàdel és el Junior FC, que actualment en té 11. Ja el 1998 va construir les seves 2 primeres pistes i a poc a poc, l'esport ha anat guanyant terreny al tennis. "És la secció més jove, però també que més creixement està tenint, ja que la seva part social el fa molt atractiu" explica la presidenta, Marta Cerdà. A més, des del club assenyalen que és un esport que cada vegada compta amb més infants: "El perfil de jugador de pàdel d'abans era de jugador sènior. En aquests moments, però, cada vegada hi ha més infants que juguen a pàdel. La nostra escola ha augmentat de 50 esportistes a 200".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem