Sant Cugat serà subseu dels World Roller Games 2019

Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge, i membre del comitè organitzador dels Roller Games Barcelona 2019, ho ha explicat en declaracions al TOT Sant Cugat

Sant Cugat serà subseu l'any 2019 de la segona edició dels World Roller Games, que se celebraran a Barcelona amb 8 subseus més. Així ho ha confirmat el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, també membre del comitè organitzador dels Roller Games Barcelona 2019, en declaracions al TOT Sant Cugat, durant la gala del patinatge espanyol, que s'ha celebrat aquest divendres, 20 de gener, a la nit, a Barcelona. Basiana ha afirmat que "Sant Cugat serà una de les 8 ciutats subseu dels World Roller Games Barcelona 2019". El que encara no ha decidit el comitè organitzador quines són les disciplines esportives que acollirà cada ciutat. "Un cop hàgim anat amb els tècnics a la Xina per veure els primers World Roller Games 2017, decidirem quin esport podem portar a cada una de les 8 poblacions, en funció, entre altres, de les instal·lacions de cada ciutat".

Basiana ha explicat que "abans d'anar a la Xina s'ha de signar un conveni entre la Diputació de Barcelona i la fundació Roller Games, l'ens que organitza aquests campionats del món de patí i skate, i després es convocarà una reunió amb les 8 ciutats subseu".

Per a Keco Marzá, president del Patí Hoquei Club Sant Cugat, que Sant Cugat sigui una de les subseus dels World Roller Games Barcelona 2019 "és molt important, pel club i per la Sant Cugat. És un aconteixement únic en el món del patinatge i tothom estarà pendent de Sant Cugat. El PHC Sant Cugat participarà actívament en aquest esdeveniment i col·laborarem en tot allò que sigui possible. Esperem i desitgem que a Sant Cugat hi hagi hoquei sobre patins. A Sant Cugat l'hoquei sobre patins és molt important. Som un referent i ja tenim l'experiència d'organitzar competicions importants. Ho faríem molt bé".

Cristina Muñoz, presidenta de l'Escola de Patinatge Artístic (EPA) de Sant Cugat, ha explicat al TOT Sant Cugat que "ens agradaria que a Sant Cugat s'hi fes patinatge artístic, però ho veig difícil, per la capacitat i les mides del Pavelló 2. L'hoquei sobre patins té més possibilitats, però no perdem l'esperança".

El comitè organitzador ja es va constituir

Recordem que el 3 de juny del 2016 es va constituir el comitè organitzador dels World Roller Games Barcelona 2019. La Fédération Internationale de Roller Sports (FIRS) impulsa aquesta competició que, a Barcelona, inclourà 106 proves de 13 modalitats esportives.

El mateix 3 de juny, l'Ajuntament de Barcelona, la Fédération Internatioanale de Roller Sports (FIRS), la Federació Espanyola de Patinatge i la Federació Catalana de Patinatge van signar un protocol institucional per a la realització dels World Roller Games Barcelona 2019. Mitjançant aquest acord, les parts es van comprometre a treballar conjuntament pel bon funcionament de l'esdeveniment.

Els primers World Roller Games, a Nanjing (Xina), aquest 2017

La primera edició dels World Roller Games se celebrarà a Nanjing (Xina), aquest 2017. Aquests jocs s'havien de fer a Barcelona el 2017, però l'Ajuntament va demanar d'ajornar-los fins a 2019. Les primeres olimpíades dels esports sobre rodes es faran el 2017, però a la ciutat xinesa que en principi havia d'acollir-ne la segona edició. La Federació Internacional de Roller Sports ja ha triat Lima, capital del Perú, per acollir els jocs del 2021.

Aquest dimecres, 18 de gener, el comitè executiu dels World Roller Games Barcelona 2019 s'ha reunit a la seu de la Federació Catalana de Patinatge en una sessió de treball.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem