Sant Cugat, seu de l'europeu de boccia

La 2015 Boccia European Continental Cup se celebrarà del dimecres 1 al dissabte 4 d'abril, a la ZEM Rambla del Celler. És classificatori pels Jocs Paralímpics del 2016

Sant Cugat acollirà, del dimecres 1 al dissabte 4 d'abril, la 2015 Boccia European Continental Cup, als tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler, campionat classificatori pels Jocs Paralímpics de Río de Janeiro (Brasil) 2016. L'europeu de boccia l'organitzarà la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals per delegació de la Boccia International Sports Federation (BISFed), federació de la que la FECPC n'és membre. Aquesta serà la segona competició internacional de primer nivell que en tres anys organitza la FECPC a Sant Cugat. El juliol i agost del 2013 va convocar el torneig ICUP de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral. La BISFed es va fundar al 2013.


Hi participaran 23 països europeus; 130 esportistes; 170 tècnics, i 42 àrbitres. Entre participants, cos tècnic, àrbitres, acompanyants, voluntariat (100 col·laboradors, la majoria de Sant Cugat) i organitzadors (25 persones), la competició pot arrossegar unes 500 persones.

Hi participarà un santcugatenc, Alex Trullas

Un dels jugadors de la selecció espanyola, integrada en bona part per esportistes catalans, és el santcugatenc Alex Trullas Grau. En la presentació del campionat, que s'ha celebrat aquest dimarts, 17 de març, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Cugat, Trullas ha explicat que "estic orgullós que per primera vegada m'hagi convocat la selecció espanyola i que la meva ciutat, Sant Cugat, organitzi una competició internacional d'aquest tipus".

Les categories que estableix l'organització són les següents: Individual (BC1, BC2, BC3 i BC4); Parelles (BC3 i BC4), i Equips (BC1/BC2).

Sánchez: "Des dels Jocs Paralímpics del 92 que a Espanya no es feia una competició d'aquest tipus"

La presentació oficial de la 2015 Boccia European Continental Cup ha comptat amb la presència, entre d'altres personalitats, de Sant Siquier, representant territorial de l’Esport a Barcelona de la Secretaria General de l’Esport; Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania de l'Ajuntament de Sant Cugat; Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals; Ismael Sánchez director de la competició, i Alex Trullas, jugador santcugatenc de boccia que prendrà part al campionat. A l'acte també hi ha assistit Rafa Robledo, vicepresident de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat.

Ismael Sánchez ha assenyalat en la conferència de premsa que es tracta "d'un campionat paralímpic de primer nivell. Des dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92 que a l'Estat espanyol no es feia una competició d'aquest tipus. Ens trobem davant un repte molt gran".

La boccia, referent de l’esport adaptat

L’esport de la boccia es remunta a la Grècia clàssica, sent rescatat a la dècada dels anys 80 pels països nòrdics, els quals el van adaptar a les persones amb discapacitat. Aquest esport se sembla a la petanca, encara que es diferencia en el material, les dimensions del camp i en algunes normes del joc. Aquesta modalitat esportiva es pot jugar en parelles, equips i/o individualment. Es tracta d’un esport que possibilita la participació de jugadors amb alt grau de discapacitat física i que compta amb una gran repercussió internacional.

 
Comentaris

Destaquem