23 seleccions es donen cita a l'Europeu de Boccia

L'europeu, que serà classificatori per Rio 2016, ha donat el tret d'inici aquest dimarts 31 de març

Sant Cugat s'ha convertit, des d'aquest dimarts 31 de març, en la seu de la Boccia europea. La ciutat, que acull el Campionat Continental fins al dissabte vinent 4 d'abril, ha celebrat l'acte inaugural al pav 2 de la rambla del Celler.

Al campionat es donaran cita un total de 23 seleccions que sumen, entre esportistes, tècnics, organitzadors i àrbitres, més de 500 persones. A banda de disputar-se la primera plaça a l'europeu, el campionat serà classificatori pels jocs de Rio del 2016.

La cerimònia inaugural

Nassim y Nayara han participat en la inauguració. FOTO: Cinta Caballé

Després de la desfilada de les 23 seleccions pel parquet del pav 2 de la rambla del Celler, els Bastoners de Sant Cugat els han donat la benvinguda de part de la ciutat. A més, dos alumnes de l'Escola de Ball de Sant Cugat, un amb cadira de rodes i l'altra sense, han fet una demostració de diversos balls.

L'acte ha comptat amb l'assistència de diverses personalitats del món de l'esport. El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, ha volgut remarcar que "avui és un dia molt important per Catalunya, per rebre grans esdeveniments com aquest, que aposten, a més, per l'esport inclusiu".

Per la seva banda, el diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, ha volgut agrair i felicitar a la ciutat i l'organització per acollir una fita europea com aquesta. Una cita, que entre altres coses, "fa visible i dóna valor a l'esport adaptat i tota la gent que hi ha al darrere". Salom ha afegit que el foment i la promoció de l'esport inclusiu són bàsics, i, amb actes com aquests on tothom suma esforços "s'aconsegueix tirar endavant".

Susana Pellicer, tinent d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, s'ha mostrat molt satisfeta pel fet que Sant Cugat sigui la seu d'un esdeveniment com aquest i s'ha adreçat als participants destacant que "Sant Cugat és una ciutat jove i que aposta per l'esport".

En les mateixes línies han parlat Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals i Aitor Caribe, cap del servei de l'Esport Paralímpic del Consell Superior d'Esports.

El grup percussionista Karabassà ha estat l'encarregat de posar el punt final a la cerimònia inaugural.

La competició

El santcugatenc Alex Trullas és un dels membres de la selecció Espanyola. FOTO: Cinta Caballé

La competició començarà aquest dimecres 1 d 'abril i finalitzarà dissabte amb la cloenda i l'entrega de premis. En total es disputaran tres categories, una individual, una en parelles i l'altra en equips.

El sistema de competició estarà organitzat en dues parts: una primera ronda de grups i una segona ronda eliminatòria i amb enfrontaments directes.

En clau santcugatenca cal destacar la participació d'Alex Trullas, membre de la Selecció Espanyola. Trullas i els seus companys de selecció, entrenen al CAR de Sant Cugat durant l'any i amb els resultats obtinguts en altres competicions han situat el conjunt estatal entre els millors classificats del rànquing internacional de la Boccia.

 
Comentaris

Destaquem