SantCugatCreix desvela els reptes per a la temporada del seu 10è aniversari

L'associació ha presentat els debats sobre el model esportiu que oferirà la temporada vinent i ha aprofitat per repassar els seus projectes Sportboard i Sonar Injuries

SantCugatCreix celebrarà el seu 10è aniversari la temporada vinent i ho farà amb l'objectiu de repensar el model esportiu de Sant Cugat a través de 4 conferències, tal com ha explicat l'associació en un acte que ha tingut lloc el dijous 13 de juliol. Així doncs, en una trobada que ha reunit als actors esportius de Sant Cugat, l'associació ha repassat els reptes que té per aquesta nova temporada i ha explicat com s'estan desenvolupant els seus projectes Sportboard i Sonar Injuries.

El president de SantCugatCreix, Miquel Martínez, ha celebrat poder reunir l'esport de Sant Cugat per compartir un repte comú: "És important que siguem capaços de trobar espais de trobada per l'esport local per compartir les nostres vivències". És per això, que Núria Escamilla (Junts), regidora d'Esports, ha estès la mà a SantCugatCreix per treballar conjuntament: "Des de l'Ajuntament volem que el nostre projecte pels pròxims 4 anys ajudi a definir el model esportiu de la ciutat". A més, Escamilla ha agraït als clubs presents "els valors com l'esforç, el sacrifici o la companyonia" que transmeten als seus jugadors.

SantCugatCreix ha aprofitat per presentar els 4 debats que oferirà durant la temporada vinent, amb l'objectiu de reflexionar sobre el model esportiu de Sant Cugat, tal com ha explicat Manel González, membre de l'àrea de coneixement de l'associació: "Sant Cugat ha crescut i això ha repercutit en el model esportiu. Volem extreure conclusions per poder aplicar i millorar el projecte esportiu local".

Així doncs, els 4 debats que oferirà SantCugatCreix són:

  • OMET, model obsolet (dijous 14 de setembre a les 20h. Lloc per definir)
  • Model esportiu, promoció, formació i elit (desembre 2023)
  • Equipaments esportius municipals (març 2024)
  • Esport com a sector organitzat (juny 2024)

Els 2 grans projectes europeus

Durant l'acte, SantCugatCreix ha aprofitat per fer un balanç de com s'estan desenvolupant els seus 2 grans projectes europeus. Per una banda, l'Sportboard és un projecte que vol incidir en el joc net, el respecte i la salut, que monotonitza alguns aspectes com l'assetjament, l'abús o el dopatge, per donar eines d'una manera transversal per millorar l'ètica de l'esport. És per això, que de cara setembre, s'arrencarà una prova pilot per aplicar aquestes eines.

D'altra banda, el Sonar Injuries, un projecte per prevenir les lesions, també comptarà amb un aplicatiu que ajudarà als clubs de SantCugatCreix a registrar quines són les lesions que més es donen, per poder treballar en una correcta preparació física.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem