El SESE treu els colors a una erràtica UESC, que cau en posicions de descens

Els vermell-i-negres s'han vist molt superats davant un rival directe per la permanència, en un partit per oblidar per als de Norberto Guerra

El masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat no ha pogut arrencar l'any amb una victòria, i és que els santcugatencs han sofert una dolorosa derrota a la pista del SESE per 98 a 52, el diumenge 9 de gener, rival directe en la classificació. Amb la derrota, la UESC cau en les posicions de descens i perd una oportunitat d'or per posar distància amb els barcelonins.

El partit no ha arrencat de la millor manera pels interessos santcugatencs, i és que els barcelonins han sortit amb un parcial inicial de 7 a 1. Dues cistelles consecutives de Bernat Camarasa i de Sandro Crespo han pogut retallar distàncies (7 a 5), però de nou el SESE ha posat el peu sobre l'accelerador i s'ha escapat en el marcador (18 a 6). Ferran López, amb un triple, ha pogut retallar distàncies abans del final del primer quart (18 a 9).

En el segon quart, les coses no han millorat per a la UESC, i és que ha començat encaixant un parcial de 10 a 3 (28 a 12). A més, la fluïdesa d'altres partits dels vermell-i-negres no arribava, mentre que el SESE, esperonat per la seva afició, estava jugant amb molta comoditat. Així doncs, a la mitja part el marcador reflectia un contundent 43 a 16.

El pas pels vestidors podria haver estat la solució per als vermell-i-negres per aturar la sagnia anotadora rival, tanmateix, no ha estat així, i és que la UESC ha seguit acumulant un sense fi d'errades. Rafa Melgarejo, amb 8 punts en el tercer quart, ha estat el jugador més encertat dels santcugatencs, no obstant això, l'equip no estava tenint el dia i queia 64 a 32 en acabar el tercer quart.

La tònica del partit s'ha mantingut en el darrer parcial, amb una UESC sense idees i buscant els llançaments exteriors com a única opció per retallar distàncies. Amb això, el SESE ha olorat els nervis visitants i ha aprofitat per anotar el definitiu 98 a 52, un resultat molt favorable per un futur bàsquet average. L'única part positiva del partit per a la UESC ha estat el debut de Ladji Coulibaly, jugador del conjunt cadet.

Norberto Guerra, tècnic de la UESC, ha parlat d'un dèficit físic de l'equip a causa de la Covid-19: "Venim d'unes setmanes amb moltes baixes per culpa la pandèmia i és una pena, perquè estàvem en un moment de joc molt bo. No és una excusa, simplement s'ha vist reflectit. No podíem i veníem arrastrant cansament. Per la seva banda, el SESE ha estat molt encertat i tenien 3 marxes més que nosaltres".

Amb la derrota, el SESE iguala en la classificació als santcugatencs, que cauen en les posicions de descens, superats pel bàsquet average dels barcelonins, un cop acabada la primera volta. A més, l'equip posa punt final a la meitat de la competició sense haver guanyat cap partit com a visitant. En la pròxima jornada, la UESC visitarà la complicada pista del CB Tarragona, el dissabte 15 de gener. "Crec que hem fet una gran 1a volta, sent molt forts com a locals, fet que ens ha permès arribar a la 2a volta amb les opcions intactes per la permanència" ha sentenciat el tècnic santcugatenc.