contingut promocionat

CAMP BASE

Si aquest estiu visites la Vall d'Aran, així és com pots pujar al Montardo

L'ascensió fins al cim té belles panoràmiques del parc d'Aigüestortes i de la Vall d'Aran

Deixarem el cotxe ben aparcat a la zona del Pont deth Ressèc, i començarem a caminar amb rumb sud (marques del GR 11) per una pista ampla que ens acosta al Pont deth Rius, on prendrem el corriol que, obac, travessa un bosc de pins i avets. Vora el riuet, hem de seguir les indicacions cap al refugi d’Era Restanca.

De sobte el bosc s’esclarissa i apareix el llac d’Era Restanca, en el vèrtex del qual trobarem el refugi del mateix nom. Aquest llac és artificial, però les vistes des de la presa són magnífiques.

Al refugi podem fer nit o bé continuar l’excursió seguint la riba del llac. Les marques de GR ens acostaran al bonic llac del Cap deth Port, d’aigües tranquil·les i transparents. El voregem per afrontar una tartera que ens situa al Collet o Coret d’Oelhacrestada.

Hem de perdre cota durant una estona fins a trobar-nos una cruïlla. En aquest punt abandonarem el GR i trencarem cap al nord, seguint unes fites. Al nostre abast, un paisatge de pics i llacs interminable.

El terreny, erosionat pels gels des de fa segles, és aspre. El sender va fent cap amunt fins al Coth de Montardo, una collada des de la qual afrontem el que queda d’ascensió fins al cim, de belles panoràmiques del parc d’Aigüestortes i de la Vall d’Aran. La tornada la farem pel mateix recorregut, desfent el camí de pujada fins al cotxe.

Fitxa tècnica

 Al nostre abast, un paisatge de pics i llacs interminable FOTO: Cedida

SITUACIÓ: Vall d’Aran, Aigüestortes

PUNT DE SORTIDA I ACCÉS: Pont deth Ressèc, que està situat seguint una pista forestal que surt d’Arties, poble situat entre Vielha i el Port de la Bonaigua

ALÇADA MÍNIMA I MÀXIMA: 1.328 m - 2.833 m

DIFICULTAT: Alta

DURADA DE LA SORTIDA: 12 h

OBSERVACIONS: És recomanable fer l’excursió en dues etapes. Una des de l’aparcament fins al refugi de la Restanca, on es pernoctarà. I una segona sortint del refugi, fer el cim i tornar al cotxe.

 
Comentaris

Destaquem