Simón Padín: L’escalada com a filosofia de vida

L'escalador del Club Muntanyenc Sant Cugat assegura que “m’aixeco pensant en l’escalada i me’n vaig a dormir fent el mateix. És la meva filosofia de vida”

No és un esportista d’elit, però es prepara i s’hi dedica com si ho fos. Entrena cada dia, amb una mitjana de tres hores diàries. “M’aixeco pensant en l’escalada i me’n vaig a dormir fent el mateix. És la meva filosofia de vida”, assegura l’escalador del Club Muntanyenc Sant Cugat.
Va començar a escalar gràcies a la parella de la seva germana.  “Llavors, jo tenia 13 anys i van venir de l’Argentina a veure’ns uns dies. Ell és escalador i el vaig acompanyar perquè escalés al rocòdrom del Club Muntanyenc. I des de llavors no he parat d’escalar...”.

Padín: “L’escalada m’omple i m’aporta un munt de valors"

Simón Padín competeix en les disciplines d’escalada de blocs (boulder) i dificultat, però li agrada més fer escalada en roca. “L’escalada m’omple i m’aporta un munt de valors que aplico en el dia a dia, com marcar-me reptes, ser constant, concentrar-me en allò que estigui fent o ser un bon company”. També té un gran respecte “per la muntanya, la natura, el medi ambient i els animals”.

Padín: “M’agradaria competir internacionalment”

Padín ha aconseguit diferents podis, i en diferents categories, al Campionat de Catalunya i a la Copa Catalana. També ha defensat la selecció catalana. El seu entrenador és Marco Jubes, seleccionador de l’equip espanyol juvenil. El santcugatenc té molt clar quin és el camí a seguir: “M’agradaria continuar progressant per arribar a competir internacionalment”. Padín va néixer fa 20 anys a l’Argentina (Bariloche) i viu a Sant Cugat des del 2006. Les seves aficions són les matemàtiques i llegir i gaudir d’una bona estona amb els amics. Estudia primer d’Enginyeria Informàtica.

En clau personal:

Com es defineix? Constant, alegre i motivat.

Una virtut: Ambiciós.

Un defecte: Despistat.

Un repte: Competir en la Copa del Món.

Una il·lusió: Seguir dedicant-me a l'escalada.

Un sentiment: Em preocupa el planeta, la naturalesa, el medi ambient, els animals...

Un lema: Escalada a mort (EAM).

Un heroi: Marco Jubes i Ramon Julian.

Un esport: L'snowboard.

Un país: Argentina.

Un viatge: La Patagònia.

Un grup de música: Eminem.

Una pel·lícula: King Lines.

Un llibre: Les aventures de Huckleberry Finn.

Un color: El verd.

Un menjar: L'escalivada.

Una beguda: El mate.

 
Comentaris

Destaquem