Somriures dels atletes, més enllà del triomf, en el 10è aniversari dels Jocs StQlímpics

Una seixantena de persones amb diversitat funcional de 5 centres de Sant Cugat han participat en les finals d'atletisme dels Jocs STQlímpics

Ja es coneixen els guanyadors de les finals de la 10a edició dels Jocs StQlímpics, després que la ZEM La Guinardera hagi estat escenari de la final d'atletisme, el divendres 13 de maig. Durant la jornada, una seixantena d'atletes de 5 centres de Sant Cugat han competit entre ells, en una matinal en el qual, a més de la competició, s'han pogut respirar valors com la companyonia, la superació o la solidaritat.

Els StQlímpics van néixer l'any 2012 i són unes jornades esportives per a persones amb diversitat funcional, organitzats per la Taula Per a Persones amb Discapacitat i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat. En aquesta edició, han participat usuaris del Jeroni Moragas, Aspasur, Guru i Sant Medir, a més d'esportistes de la secció d'atletisme adaptat del Club Muntanyenc Sant Cugat, club encarregat de les proves d'atletisme.

Gemma Aristoy (ERC Sant Cugat), regidora de Ciutadania i Salut de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha destacat els valors que es respiren entre els participants en els Jocs StQlímpics: "Estem molt contents de poder reprendre aquesta jornada amb normalitat, ja que és una ocasió per poder competir, compartir i practicar esport d'una manera distesa. Tot això són motius de fer-nos somriure, de veure com els reptes afronten la competició com un repte individual i com comparteixen la jornada amb altres centres amb rivalitat i amb identitat".

En acabar la competició, s'ha fet una entrega de medalles per a totes els participants i de copes per als guanyadors. FOTO: Ajuntament

En acabar la competició, s'ha fet una entrega de medalles per a totes els participants i de copes per als guanyadors. FOTO: Ajuntament


En l'àmbit competitiu, els atletes han competit en una prova de velocitat (80 metres llisos), una d'obstacles (80 metres tanques) i una de llançaments (llançaments de vòrtex). Amb això, en la prova de velocitat, Johny Montero (Jeroni de Moragas) s'ha alçat vencedor, seguit per Pol Beteta (Jeroni de Moragas) i Israel Zalazar (Aspasur); en el cas dels obstacles, el guanyador ha estat Jose Moreno (Muntanyenc), per davant dels atletes del Jeroni de Moragas Ayoub el Kassah i Xavier López; finalment, en el llançament, Eduardo Guask (Tallar de Moragas) ha estat el triomfador de la prova, seguit pels usuaris del Taller de Moragas Jesús Madrigal i Àlex Blanquells.

Amb tot, en acabar la competició, tots els esportistes han rebut una medalla per la seva participació, a més d'un trofeu per cadascun dels centres que han participat en aquesta 10a edició dels Jocs StQlímpics.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem