Surt a concurs la gestió i explotació de l’OMET

Ha estat aprovat pel Ple del mes de juliol. La durada del contracte –amb un preu de base de licitació de 376.310,52 euros anuals- és de 3 anys amb possibilitat de prorrogar-lo un màxim de 2 anys més (1+1). El contracte estava en pròrroga

El ple ha aprovat l’expedient de contractació per adjudicar, per procediment obert, el contracte de gestió i explotació dels serveis d’educació i pràctica esportiva. Aquests serveis s’ofereixen a través de l’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom (OMET). Cal recordar que en els últims anys aquest contracte ha estat en caràcter de pròrroga.

L’objectiu del nou concurs és preservar i donar continuïtat al model d’esport escolar, així com la resta d’activitats esportives per a adults i gent gran. A més, s’ha aprofitat el concurs per introduir noves millores amb la voluntat de seguir promovent la pràctica esportiva de qualitat entre la ciutadania.

Un nou projecte
Entre aquestes millores, cal destacar que el concurs incorpora impulsar un nou projecte –que haurà de desenvolupar l’empresa adjudicatària en un termini de 3 anys- que dinamitzi activitats físiques als IES de la ciutat. L’objectiu és trencar la tendència d’abandonament de la pràctica esportiva en el pas entre l’educació primària i la secundària.

Una de les altres novetats destacades és que les activitats físiques per a adults i gent gran també s’oferiran als nous barris de la ciutat -can Mates i Volpelleres- amb la voluntat d’acostar-les encara més a tota la ciutadania. Així mateix, el concurs contempla potenciar el concepte d’oficina virtual a fi i efecte que qualsevol consulta, tràmit i/o pagament relacionat amb l’OMET es pugui realitzar via internet (l’oficina física continuarà operativa).

La durada del contracte –amb un preu de base de licitació de 376.310,52 euros anuals- és de 3 anys amb possibilitat de prorrogar-lo un màxim de 2 anys més (1+1). Es preveu tenir el concurs resolt i el contracte signat amb el nou adjudicatari entre desembre de 2014 i gener de 2015.

Llistat dels serveis de l’OMET que, a través d’aquest concurs públic, s’adjudicaran:

-Activitats físiques per a adults i gent gran:
Són activitats dirigides a persones a partir dels 16 anys orientades a un manteniment físic bàsic i saludable. És realitzen de forma descentralitzada utilitzant principalment els equipaments esportius escolars i seguint un principi de proximitat al lloc a on viuen les persones usuàries. És un servei en el qual participen unes 600 persones.

Com a novetat més important de futur cal destacar la voluntat de desplegar aquestes activitats en nous indrets i barris de recent creació (can Mates i Volpelleres) i obrint i potenciant altres punts d’activitat (escola Collserola).

-Organització tècnica, dinamització i coordinació de l’esport en edat escolar:
Són activitats dirigides principalment a nenes i nens entre els 3 i 12 anys orientades al desenvolupament de l’activitat motora i a la promoció, iniciació i pràctica de l’esport competitiu i no competitiu que ha de respondre a les necessitats educatives i formatives individuals i socials de l’alumnat dels centres escolars. S’organitzen i proposen activitats per a cadascuna de les escoles públiques del municipi i també els campionats i lligues dels diferents esports durant el curs escolar. És un servei en el qual participen uns 3.900 escolars.

-Organització d’activitats puntuals i complementaries:
Són activitats puntuals amb format d’un sol dia o estacionals dirigides principalment a nenes i nens entre els 6 i 14 anys i per a infants i joves entre els 15 i 17 anys orientades a la iniciació esportiva de competició però també de lleure i recreació. Les més importants entre altres són: el Cros Ciutat de Sant Cugat (3.500 participants), el Campionat de Natació (380), la Cursa d’Orientació (455), l’Esport al Carrer (2.800), la Festa de Cloenda de l’Esport Escolar (2.000), el Campionat de Rítmica (110), la Jornada de Dansa (363), les Escoles Esportives de Pasqua i Estiu (424), els Campus Esportius d’Estiu (183), el Psicomotricampus (305), etc...

Com a novetat està el traspàs dels Campus de Tecnificació Esportiva (a partir dels 12 anys) a l’àmbit organitzatiu dels clubs esportius del municipi (bàsquet, futbol, handbol i voleibol).

-Suport i dinamització a les activitats físiques i esportives dels IES:
Es tracta de donar suport administratiu, tècnic i logístic a les activitats físiques i esportives programades de dels IES i de dissenyar un Pla de desenvolupament de pràctica esportiva per a joves utilitzant els centres educatius amb els següents objectius:

-trencar la tendència d’abandonament de la pràctica esportiva en el pas entre l’educació primària i la secundària.

-oferir a molts joves un itinerari alternatiu a l’esport federat i de clubs adaptat a un nivell inferior d’exigència i compromís.

-Organització i gestió de l’Oficina municipal d’esports per a tothom (OMET). Aquest és un projecte nou que caldrà desenvolupar en els propers 3 anys.
-Es tracta d’organitzar i gestionar una oficina tècnica, administrativa i d’atenció al públic a través de la qual es dissenyin, planifiquin, executin i s’avaluïn les diferents activitats i serveis d’educació i pràctica esportiva que s’inclouen en el concurs i a on es puguin realitzar per part de les persones usuàries i públic en general les gestions corresponents als serveis i rebre la informació necessària.

Aquesta oficina, a part de disposar dels recursos necessaris (espai, mobiliari, equips de telefonia i informàtics, etc), cedits per l’ajuntament ha de comptar amb un equip humà, tècnic i administratiu, suficient per garantir que els serveis es prestin amb uns requeriments alts de qualitat i bon servei.

Com a novetat més important està el de potenciar l’oficina cap el concepte d’oficina virtual a fi i efecte que qualsevol consulta, tràmit i/o pagament es pugui realitzar via Internet.

-Altres serveis inclosos en el concurs són:

-Manteniment de la pintura de les àrees de les pistes esportives municipals i escolars.

-Subministrament, gestió i manteniment del material de suport a les activitats

-Gestió dels calendaris de competicions dels caps de setmana de l’esport federat.

D’altra banda, cal destacar que totes les activitats i serveis inclosos en aquest concurs estaran sotmesos a un Pla de qualitat i millora continua, un Quadre de comandament integral (QCI) per al seguiment de la gestió mitjançant indicadors i una WEB específica que inclogui tota la informació relacionada amb els serveis i les activitats i que permeti una interrelació amb els usuaris per a la realització de consultes i gestions.

 
Comentaris

Destaquem