Tibau: "La del Sant Cugat Esport FC és una presentació de Champions"

Prop d'un miler de persones han presenciat la presentació oficial dels 35 equips (uns 520 jugadors i 60 entrenadors) del Sant Cugat Esport Futbol Club. L'entitat ha lliurat el quart guardó Personatge SantCu a Joan Capel


Solidaritat, lluminositat i sentiments
. Aquests han estat alguns dels ingredients de la presentació oficial dels 35 equips (uns 520 jugadors i 60 entrenadors) del Sant Cugat Esport Futbol Club per aquesta temporada 2011-2012, que s'ha celebrat aquest divendres. Per cinquè any consecutiu, el club ha mantingut un format ja consolidat i que, a més, amb el pas dels anys, millora. Prop d'un miler de persones no s'han volgut perdre l'espectacularitat d'aquest acte i han omplert les grades de la ZEM Jaume Tubau.

Els equips masculins són 2 patufets, 5 prebenjamins, 7 benjamins, 6 alevins, 4 infantils, 3 cadets, 2 juvenils i el primer equip. L’àrea femenina té quatre conjunts: dos equips sèniors, un juvenil-cadet i un infantil-aleví. Per segona temporada, el club ha presentat el SantCu-ASDI, un equip integrat per persones amb discapacitat física i intel·lectual de l’Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics de Sant Cugat (ASDI).

Amb diverses escenificacions sobre la gespa de la ZEM Jaume Tubau, el Sant Cugat Esport FC ha mostrat el seu compromís amb els valors, com la solidaritat, la perseverança, el respecte i el treball en equip. L'acte ha comptat amb la participació dels Castellers de Sant Cugat, que han fet un pilar.

Joan Capel, merescut Personatge SantCu 2011
En un dels moments més emotius de l'acte, la junta directiva del Sant Cugat Esport FC ha lliurat a Joan Capel, pare de tres jugadors de l'entitat, el guardó de la quarta edició del Personatge SantCu, en què el club reconeix la col·laboració de persones envers l'entitat. És la primera vegada que aquest reconeixement es fa durant la presentació dels equips. Llorenç Santasusagna, president del Sant Cugat Esport FC, ha afirmat que "ets un gran i digne mereixador d'aquest premi. Ets una persona extraordinària".

L’acte l'ha presidit Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol; Josep Maldonado, fundador i president de l’ONG Esport Solidari Internacional (ESI); Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Xavier Tizón, regidor d’Esports de l’Ajuntament; Mercè Martínez, presidenta de l’Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics de Sant Cugat (ASDI); Josep Barcons, president d’Honor del Club de Futbol Damm, i Llorenç Santasusagna, president del Sant Cugat Esport FC.

Tibau felicita al club
Durant els parlaments, Ivan Tibau, ha felicitat el club per oferir "una presentació de Champions, que demostra com és aquest club". Josep Maldonado, per la seva banda, ha transmès un missatge solidari als nois i noies de l'entitat: "Els nens que viuen a l'Àfrica són nens que pensen com vosaltres, tenen la mateixa rialla que vosaltres, tenen les mateixes il·lusions que vosaltres, juguen com ho feu vosaltres i el cor els batega amb la mateixa intensitat que a vosaltres. Només hi ha dues coses que ells no tenen: la sort de viure on viviu vosaltres (ho fan en països en guerra, en la marginació, amb molta fam o en violència) i també la sort de tenir uns pares i unes famílies com teniu vosaltres, que us donen una bona educació i un nivell de vida".

Llorenç Santasusagna ha apuntat que el Sant Cugat Esport FC "és una entitat singular perquè a banda de formar i educar esportistes té una profunda vocació social i ciutadana". Finalment, Mercè Conesa ha assegurat que "em sento orgullosa d'aquest club. El SantCu és Sant Cugat".

Un any més, els mitjans de comunicació locals Diari de Sant Cugat i TOT Sant Cugat (edició paper i digital) han col·laborat en la presentació oficial dels equips del Sant Cugat Esport FC.

 
Comentaris

Destaquem