Tizón: “El Consell de l'Esport el convocaré rigurosament un cop al trimestre”

Lourdes Llorente, presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, ha assegurat que “una vegada més, la convocatòria del Consell Municipal de l'Esport és realment decepcionant"


Xavier Tizón
, regidor d'Esports, i Francesc Carol, regidor de Participació Ciutadana, han explicat aquest dijous al vespre a l'ajuntament com serà, a partir d'ara, el funcionament del nou reglament del Consell Municipal de l'Esport, que s'ha d'adaptar al nou Reglament Orgànic Municipal (ROM). Aquest es va aprovar al mes de febrer, però que no va entrar en vigència fins al setembre.

Xavier Tizón ha detallat a la cinquantena de persones que han assistit en aquesta “sessió informativa” que el nou reglament del Consell Municipal de l'Esport “s'ha de construir entre tots i millorar-lo. L'hem de fer el millor possible. Tinc la intenció de convocar-lo rigurosament un cop al trimestre”. El regidor d'Esports ha desitjat que el Consell Municipal de l'Esport també serveixi perquè els que en formin part “se sentin més còmodes en la relació amb l'Ajuntament”.

En l'acte -tan sols ha durat mitja hora- hi han estat presents, entre d'altres, clubs esportius de la ciutat, la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, representants d'AMPAS d'escoles, gestors d'instal·lacions esportives municipals i de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), un representant del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, i representants de diferents partits polítics de l'oposició.

Fins el dijous 10 de novembre, els que vulguin formar part del renovat Consell Municipal de l'Esport hauran de fer la corresponent sol·licitud a l'Ajuntament i indicar qui serà la persona que els representarà. Segons ha explicat Francesc Carol, no serà fins a finals de novembre quan es constituïrà el nou reglament del Consell Municipal de l'Esport. En aquesta nova sessió de treball serà quan s'haurà d'elaborar el nou reglament, tot i que l'Ajuntament ja presentarà un primer esborrany. Carol també ha recordat que el Consell Municipal de l'Esport “és un consell de caràcter consultiu”, mentre que Xavier Tizón espera que sigui “un òrgan de participació i funcional”.

Llorente, molt crítica
Lourdes Llorente, presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, ha estat molt crítica amb el contingut d'aquesta convocatòria per part de l'Ajuntament. En declaracions al TOT Sant Cugat, Llorente ha assegurat que “una vegada més, la convocatòria del Consell Municipal de l'Esport és realment decepcionant, a nivell del sentit del consell. Aquesta trobada s'hagués pogut convocar ja fa molts mesos. Ara venen uns mesos on no es farà res, tan sols la constitució del nou consell. I el treball pràctic que cal fer no es farà en temps”. També ha afegit que “ha estat una reunió amb poc contingut pràctic perquè, a més, la informació que se'ns ha donat ja ens l'havien facilitat per correu electrònic en els últims dies”. La presidenta de la plataforma esportiva també ha dit que “fins ara, el Consell Municipal de l'Esport no ha estat pràctic”.

 
Comentaris

Destaquem