Toni Giménez: “Tot i la pluja, el nostre Aplec de Penyes va marcar una època”

La Penya Pericos de Sant Cugat celebrarà, amb un sopar al restaurant Masia Sant Cugat el divendres 28 de novembre, el seu desè aniversari

El sopar del 10è aniversari està obert no tan sols als socis de la penya Pericos de Sant Cugat, sinó també als socis i simpatitzants del RCD Espanyol. Per apuntar-s’hi cal reservar trucant al local social (93 583 05 39) de Pericos de Sant Cugat, al carrer de Sallés, 16, o bé als telèfons mòbils 639 389 708 / 609 721 880. L’últim dia per reservar plaça serà el diumenge 23 de novembre.

El divendres 28 de novembre celebraran el desè aniversari de Pericos.

Ho farem amb un sopar a la Masia Sant Cugat, a les 21 hores. És l’únic acte que hem programat. Al sopar hem convidat, entre altres, el president del RCD Espanyol, Joan Collet. Abans del sopar volem fer un col·loqui, però encara no està confirmat.

Quin balanç fa d’aquests deu anys de l’entitat?
El balanç és positiu. Estem satisfets amb el número de socis (255) que tenim a la penya, però estem mancats de gent que col·labori amb l’entitat. No hi ha un relleu generacional de gent jove que s’hi vulgui implicar. Sé que aquest és un problema que tenen totes les entitats de Sant Cugat.

L’Aplec de Penyes del RCD Espanyol és l’acte més important que han organitzat.
Així és. La llàstima va ser la pluja que va caure aquell dia i que va deslluir la celebració. Però, amb tot, l’aplec ens va donar un impuls i un prestigi al RCD Espanyol, a la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol i a Sant Cugat. El nostre aplec va ser molt diferent a la resta que s’han anat organitzant. Vam crear la bandera de l’Aplec de Penyes del RCD Espanyol i cada any es passeja pels diferents aplecs. Vam marcar una època. Hi ha un membre de la junta de Pericos de Sant Cugat que li agradaria tornar a organitzar l’Aplec de Penyes. Potser ho intentem tornar a fer. Ves a saber...

Tenen 255 socis. No està gens malament...
I en podríem tenir un centenar més si obliguéssim els pares de la XEF (Xarxa d’Escoles de Futbol del RCD Espanyol) Sant Cugat com fan altres entitats de la ciutat. Segons el RCD Espanyol, a Sant Cugat hi ha més de 700 socis.

Quines activitats tenen previstes organitzar?
El tradicional torneig al Club de Golf Sant Cugat i participarem, un any més, amb una carrossa en la Cavalcada de Reis. A Sant Antoni no hi participarem.

En els primers anys van organitzar moltes activitats. En els últims anys però, han reduït la seva presència al municipi. Per què?
És el que li deia abans sobre el relleu generacional. A la junta directiva som gairebé els mateixos que vam començar. Si no hi ha gent jove al costat que t’empenyi i es presti a col·laborar... Des del primer dia vam voler que la penya estigués involucrada en les activitats de la ciutat i, encara que ho estem, és cert que hem anat a menys.

El 2015 hi ha eleccions. S’hi presentarà?
Voldria no presentar-me. Fa gairebé quatre anys que en sóc president i m’agradaria que hi hagués algú que em substituís, amb gent al seu voltant que l’ajudés i desenvolupés activitats. Seria bo que hi hagués candidatures. Voldria dir que l’entitat està viva. No podem continuar dirigint l’entitat els mateixos tota la vida. Amb la junta, també valorarem si hi ha algú que em vulgui substituir. Estigui a la junta o no, hi seguiré col·laborant.

La XEF Sant Cugat és un èxit.
Estem molt contents. Aquesta és la sisena temporada i tenim un centenar de nens i nenes de 4 a 12 anys. Aquest curs, com a novetat, tenim quatre equips (prebenjamí, benjamí, aleví i infantil) que hem inscrit als Jocs Esportius Escolars. La XEF Sant Cugat és un èxit i el RCD Espanyol ens ho reconeix. Donem les gràcies a l’Ajuntament, que ens cedeix les instal·lacions de la ZEM La Guinardera.

Si la cursa de la Sant Silvestre es fa a Sant Cugat és gràcies a Pericos?
Vam ser nosaltres qui la vam portar a Sant Cugat, però ens vam quedar fora per manipulacions de tercers. Encara que no constem enlloc, queda en el nostre historial.

 
Comentaris

Destaquem