Torna el Futures BTT Tennis Academy - Trofeu Internacional Vila de Valldoreix

La vuitena edició d'aquest campionat de tennis en categoria masculina (individuals i dobles) dóna punts pel rànquing ATP i es jugarà al Club Esportiu Valldoreix, del dissabte 10 al diumenge 18 de maig

El Club Esportiu Valldoreix i BTT, l'empresa responsable de la gestió esportiva de l'entitat, organitzaran, del dissabte 10 al diumenge 18 de maig, la vuitena edició consecutiva del Futures BTT Tennis Academy - Trofeu Internacional Vila de Valldoreix de tennis, en les 16 pistes de terra batuda del CE Valldoreix.

Dóna punts pel rànquing ATP i repartirà 10.000 dòlars en premis
Aquest campionat de tennis en categoria masculina (individuals i dobles) forma part del circuit de la Federació Internacional de Tennis (ITF), que dóna punts pel rànquing ATP i que repartirà 10.000 dòlars en premis en metàl·lic. Es tracta d'un torneig en el que hi participen joves tennistes que busquen fer el salt al tennis professional.

La fase prèvia d'individuals començarà el dissabte 10 i finalitzarà el dilluns 12 de maig, amb un quadre de 64 jugadors, dels quals tan sols els 8 millors passaran a jugar la fase final, amb 32 tennistes, que es jugarà del dimarts 13 al diumenge 18. En el quadre final hi jugaran 18 jugadors, més els 8 que provenen de la fase prèvia, més 4 wild car (invitacions de l'organització), més 2 special exempts (invitacions de la federació internacional). El jutge-àrbitre és Roberto Pérez.

Qui no hi jugarà és Taro Daniel, campió del torneig al 2013 i subcampió al 2012 i que ja juga pel seu país la Copa Davis. El japonès ja està competint en torneigs de més nivell, com també Steven Díaz Monge, de l'acadèmia de BTT, segon al 2013. Hi participaran una desena de jugadors de l'acadèmia de BTT, amb seu al Club Esportiu Valldoreix. També hi prendran part les millors promeses del tennis català, com Oriol Roca, Marcos Giraldi, Pol Toledo, Eduard Esteve i Jordi Muñoz.

La final, diumenge 18 de maig, a les 11.30 hores
Està previst que les semifinals es juguin el dissabte 17 de maig, al matí. La primera es disputarà a les 10.30 hores, i la segona, a continuació. La final està prevista que es jugui el diumenge 18 de maig, a les 11.30 hores.

També es jugarà en la modalitat de dobles, amb un quadre final de 16 parelles. La final està prevista que es jugui el divendres 16 de maig.

L'acte de presentació del torneig s'ha fet aquest dimarts, 6 de maig, a la Sala de Plens de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, i ha estat presidit per Josep Puig, president de l'EMD de Valldoreix; Joan Navarro, president de la Federació Catalana de Tennis; Joan Carles Pradell, president del Club Esportiu Valldoreix, i Albert Riba, director del torneig i representant de l'empresa BTT.

Joan Navarro: "Aquest és un torneig consolidat i de futur"
El president de la Federació Catalana de Tennis ha agraït al CE Valldoreix i a BTT "l'aportació d'ambdós al tennis català", en un moment en què gairebé la meitat dels torneigs Futures a Catalunya han desaparegut per la crisi econòmica. "Aquest és un torneig consolidat i de futur", ha assegurat Joan Navarro.

Joan Carles Pradell ha argumentat que, amb aquest torneig, "el CE Valldoreix reafirma la seva aposta pel tennis" i que enguany "és especialment important perquè celebrem que fa 10 anys que BTT és al club".

L'EMD, compromès amb el torneig
Josep Puig ha assegurat que "fa 5 anys que donem suport econòmic en aquest campionat i l'EMD hi seguirà col·laborant sempre que disposi de recursos econòmics".

 
Comentaris

Destaquem