Torna la Mitja Marató de Sant Cugat amb l'objectiu de ser de referència al país

La 36a edició de la cursa tindrà lloc al novembre

La Mitja Marató de Sant Cugat 2022 es disputarà el 20 de novembre. La 36a edició de la cursa reforça la seva estructura organitzativa per posicionar-se com una de les curses de referència del país. L’Ajuntament i el Club Muntanyenc Sant Cugat, organitzadors de la prova, es plantegen "objectius ambiciosos", tan esportius com de participació, "per fer créixer la prova i situar-la entre l’elit de les mitges maratons catalanes".

 

Aquesta edició arriba després de dos anys d’absència per la pandèmia, i els organitzadors volen que suposi un punt d’inflexió. La nova estratègia organitzativa vol impulsar un gir en la celebració de la cursa per posicionar-la al capdavant de les proves esportives. D'aquesta manera, Francesc Carol (ERC Sant Cugat), regidor d’Esports, ha donat detalls sobre aquest nou objectiu, que consta en part d'un nou circuit i activitats familiars per fer de la jornada una trobada "per a tota la ciutadania".

El Celler Cooperatiu ha estat l’escenari aquest matí de la presentació del full de ruta de la propera edició de la cursa. Una mitja marató que incorporarà, per primera vegada, una prova de 10k i una de 5k a més de la de 21 km, per ampliar la cursa a tota la ciutadania que vulgui formar part d’aquest esdeveniment de forma activa. Així, Fernando Cortizo, vicepresident del Club Muntanyenc, ha destacat l’impuls que es vol donar en la propera edició de la prova: “Organitzem la Mitja marató interrompudament des de 1984. Després de l'impàs dels dos anys de pandèmia, tornem amb força per celebrar aquesta 36a edició", ha sentenciat. "Volem que la mitja sigui una festa de l'esport i una festa de ciutat“.

Nou recorregut i objectius esportius

Amb sortida des de l’Avinguda Pla del Vinyet, els participants posaran rumb al centre històric de la ciutat per on passaran per davant del Monestir. Posteriorment, enfilaran el carrer Santiago Russinyol i l’Arxiu Nacional de Catalunya, per posar punt final a la plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament. Un circuit de 10 km que en el cas dels corredors de la mitja marató s'haurà de recórrer dues vegades. No està especificat el recorregut de 5 km.

L'organització intentarà establir nou rècord de la prova. Actualment, el millor registre està en possessió d’Houssame Benabbou el 2019, amb un temps de 1h03’55”, mentre que en categoria femenina el millor crono és d’Elena Loyo, també en l’edició del 2019, en 1:13:16” .

En aquest sentit, Moisès Gangolells, representant de la direcció tècnica de RPM Sports, col·laboradors de la cursa, ha volgut destacar els detalls per aconseguir aquest objectiu: “Ens centrarem en les corredores i corredors oferint-los els millors serveis i totes les facilitats possibles". Les inscripcions ja estan obertes per a qualsevol de les tres distàncies.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem