Tot a punt per al Torneig Internacional de Voleibol Base Ciutat de Sant Cugat

En aquesta 16a edició del torneig internacional del DSV Club Voleibol Sant Cugat participaran, a més d'equips catalans i d'Espanya, conjunts de França, Itàlia i Eslovènia

Un any més, el Torneig Internacional de Voleibol Base Ciutat de Sant Cugat "Miquel Martínez", organitzat pel DSV Club Voleibol Sant Cugat, agruparà a més de 600 jugadores de voleibol (en les categories infantil, cadet i juvenil) per a competir en la 16a edició d'aquest campionat. Celebrat entre el 19 i 22 de setembre a Sant Cugat, el torneig reunirà, a més d'equips catalans i del territori espanyol, conjunts vinguts de França, Itàlia i Eslovènia.

Amb això, el dimarts 10 de setembre, s'ha fet la presentació oficial de la 16a edició del Torneig Internacional de Voleibol Base Ciutat de Sant Cugat "Miquel Martínez" amb la presència de la presidenta del DSV CV Sant Cugat, Núria Terribas, la regidora d'esports Gemma Aristoy, el director del torneig, Javier Rodríguez, i el director tècnic del propi, Toni Alemany. "És una satisfacció presentar la 16a edició d'aquest torneig amb tanta història, un torneig que va néixer de l'amistat amb equips italians i a poc a poc ha anat creixent i fent partícip a la majoria d'equips del club, permeten que les jugadores interaccionin amb gent d'altres cultures, apunta Núria Terribas.

 

 

IMG 20190910 172757 1 resized 20190910 054450726

Terribas, Aristoy, Rodríguez i Alemany, d'esquerra a dreta. FOTO: Cedida

 Així doncs, en les diferents categories participaran un total de 16 equips, dividits en 4 grups de 4. Mentre els primers 2 classificats del grup assoliran el bitllet als quarts de final de la Lliga d'Or, els 2 darrers passaran a les eliminatòries d'una altra competició, la Lliga de Plata. D'aquesta manera, el torneig comptarà fins a 6 guanyadors (2 per categoria).

Amb això, el Pavelló Municipal de Voleibol de Valldoreix, els pavellons 1 i 3 de la ZEM Rambla del Celler i el Pavelló de La Floresta seran els escenaris de joc del Torneig Internacional de Voleibol Base Ciutat de Sant Cugat "Miquel Martínez". Així doncs, el Pavelló de La Floresta serà la primera vegada que acollirà aquest torneig de voleibol, després que el pavelló 2 no arribi a temps per a estar perfectament condicionat per disputar-se partits. "Tot i que les obres ja estaran finalitzades, el parquet necessita un temps per a poder acollir partits", senyala Gemma Aristoy.

Amb tot, els santcugatencs viuran 4 dies de voleibol en un torneig arrelat al municipi. "El nostre principal objectiu d'aquesta edició era portar més equips estrangers i millorar el nivell competitiu en el camp, creant així un doble vessant entre la convivència i la competitivitat. A més, durant aquests dies, el pavelló fa goig, ja que gent de tot arreu d'Europa està gaudint amb el voleibol".

48 equips en 3 categories


Igual que en els darrers anys, seran 48 equips els que participaran en el torneig internacional. Amb això, en aquesta ocasió, 7 d'ells seran de fora d'Espanya. En la categoria juvenil participaran 3 conjunts italians (el Pallavolo Pinerolo, el Volleyball Tor Sapienza, qui ha participat en totes les edicions, i l'Scuola di Pallavolo Anderlini) i el francès Perpignan Roussillon Volley-Ball. D'altra banda, 2 conjunts de França competiran en la categoria cadet: el Sens Olympique i el Volley Gruissan. Finalment, en la categoria infantil l'OK KRIM Ljubljana d'Eslovènia serà l'únic equip de la categoria fora d'Espanya.

D'altra banda, 3 clubs d'Espanya participaran també en aquesta 16a edició: el Getxo Voleibol amb un equip cadet, l'AD Voleibol Rivas amb 2 infantils i 2 cadets i el Club Voleibol Alcobendas serà representat amb un equip infantil i un de cadet. A més, equips de Catalunya repetiran un any més la seva participació. Mentre equips com l'AE Carles Vallbona, el CV Vall Hebron, el CV Sant Just, el CV Esplugues o el CEV L'Hospitalet participaran amb 1 conjunt per categoria, el CV Barberà i el CV Sabadell ho faran amb un equip infantil i l'Espanyol-Tiana amb un de juvenil. Finalment, el club amfitrió, el DSV CV Sant Cugat, participarà amb un total de 16 equips (5 d'infantils, 5 cadets i 6 juvenils).

 
Comentaris

Destaquem