Una treballada UESC suma un triomf vital davant un rival directe per la permanència

Els vermell-i-negres han estat més encertats en els moments determinants i encadenen la seva 2a victòria com a locals

El masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat ha guanyat 76 a 70 davant la UE Horta, el diumenge 7 de novembre, en un partit clau de cara a la permanència en el grup C1 de Lliga EBA. Ambdós equips han tingut parcials en els quals han estat superiors que el rival, però ha estat la UESC, qui amb seny, ha consolidat un treballat triomf.

Igualtat màxima des de l'inici del partit, en un primer set amb gran protagonisme dels sistemes defensius. Tot i que la UE Horta ha buscat escapar-se en el marcador, els santcugatencs han pogut retallar abans del xiulet (21 a 23). En el segon quart, els vermell-i-negres han sortit millor sobre el terreny de joc i han capgirat l'electrònic (30 a 25) i han marxat al pas pels vestidors amb un avantatge còmode (44 a 38).

En la represa, els barcelonins han sortit elèctrics i, fruit dels nervis dels jugadors locals i de les seves imprecisions, la UE Horta ha capgirat el partit (56 a 59). En el darrer quart, però, els locals han sabut jugar amb seny i, tot i algunes decisions arbitrals polèmiques, la UESC ha estat més oportuna de cara cistella en el tram final.

Norberto Guerra, entrenador de la UESC, ha valorat la capacitat mental dels seus jugadors per sobreposar-se a totes les adversitats: "És una victòria molt positiva davant un rival molt complicat, que arribava necessitat. Tot i que a vegades se'ns ha posat costa amunt, hem treballat molt bé, sobretot defensivament, per sumar un triomf clau, i és que a casa hem de ser molt sòlids".

Tot i la victòria, l'equip vermell-i-negre és antepenúltim i es troba en zona de descens. No obstant això, la UESC té 2 victòries més que la UE Horta i el Baricentro Barberà, penúltim i últim respectivament. En la pròxima jornada, els santcugatencs visitaran la complicada pista del CB Valls, segon en la classificació. "És una oportunitat per seguir creixent, davant un gran rival amb grans jugadors. Tanmateix, el nostre repte és millorar partit a partit i volem intentar donar la sorpresa" ha sentenciat el tècnic santcugatenc.

Les defenses protagonistes

Partit igualat des del primer quart, i és que tot i que la UESC s'ha avançat en els primers compassos (4 a 2), els barcelonins han pogut capgirar el partit amb un triple sobre la botzina de la possessió (4 a 5). A partir d'aquí, els santcugatencs han anat a remolc durant el parcial, i tot i les bones defenses locals, la UE Horta ha anotat des del tir exterior, amb una circulació de pilota llarga (12 a 16).

Els vermell-i-negres han començat a aplicar-se més en defensa, evitant els tirs fàcils rivals, però els barcelonins han pujat la seva pressió, dificultant el joc fluid dels santcugatencs. Tot i això, Rai Solivelles, amb un gran triple (15 a 18), ha pogut retallar distàncies. En el tram final, gran protagonisme per les defenses dels dos equips, amb un excels Solivelles que, amb 2 triples més, ha posat el 21 a 22 en acabar el primer quart.

L'inici dels santcugatencs en el segon quart de l'enfrontament ha estat elèctric, amb un Solivelles encara encertat en el triple i amb un Rafa Melgarejo sòlid sota pals (26 a 23). A més, Pau Trunyó, amb 2 grans cistelles individuals, ha mantingut l'avantatge local (30 a 25). No obstant això, els locals, han abaixat els braços i han permès que la UE Horta s'enganxés de nou en el marcador (32 a 31).

Quan pitjor ho estava passant la UESC, ha emergit la figura de Gerard Solà que, amb 2 rebots ofensius seguits, ha tornat a ampliar l'avantatge santcugatenc (38 a 35), tanmateix, l'equip no acabava de trobar la manera de posar terra per mig. Finalment, amb un Dani Busto encertat, els santcugatencs han pogut marxar al pas pels vestidors amb la màxima diferència (44 a 38).

La UESC capgira una diferència de 5 punts

En la represa, ambdós equips han tingut dificultats per anotar, i és que en els primers 3 minuts, només hi havia un parcial de 3 a 4. Tanmateix, un triple i una bandeja dels barcelonins permetia als visitants igualar el partit (47 a 47). Els vermell-i-negres, sense jugar bé, han pogut mantenir-se per damunt, amb cistelles de Solivelles i Trunyó (54 a 53), però amb una jugada clàssica de pivot, els barcelonins han tornat a posar-se per davant (54 a 55), amb 2 minuts encara pendents de quart, i han ampliat la seva diferència (56 a 59) abans del darrer quart.

En el darrer quart, els santcugatencs han sortit amb l'objectiu de remuntar el partit, tanmateix, els nervis estaven molt presents en ambdós equips. A més, una tècnica sense sentit xiulada per l'equip arbitral ha facilitat els barcelonins escapar-se en el marcador (59 a 64).

Dani Busto, tot i no estar oportú en els seus darrers llançaments, ha ficat de nou als santcugatencs dins del partit amb un triple i 3 tirs lliures (65 a 64). De nou, però, una tècnica fora de lloc ha donat la possibilitat als barcelonins d'igualar el partit (65 a 65). Amb això, Trunyó i Sandro Crespo, amb més coratge que joc, han pogut anotar el 72 a 67. En els darrers instants, la UE Horta ha buscat enviar a la UESC als tirs lliures per intentar la remuntada, però no ha estat suficients i els vermell-i-negres han guanyat 76 a 70.