Trenta anys de formació i èxits del Club de Rugby Sant Cugat

L'entitat esportiva, que aquest 2017 està celebrant els seus 30 anys d'història, és el club català amb més fitxes federatives (491) i el segon de l'Estat espanyol, després del XV Hortaleza RC

El Club de Rugby Sant Cugat, que actualment és el club català amb més fitxes federatives (491) i el segon de l'Estat espanyol, després del XV Hortaleza RC, està celebrant aquest 2017 els seus 30 anys d'història (1987-2017). El club el van fundar jugadors de la facultat d'empresarials de Sabadell, que van crear un equip sènior. El primer partit oficial de l'entitat es va jugar el 1987, quan el CR Sant Cugat va jugar al camp de l'INEF Lleida. L'escola de l'entitat, amb equips de base, no va néixer fins a l'any 1995.

Mira les imatges dels 30 anys del Club de Rugby Sant Cugat.

Durant aquest 2017, el CR Sant Cugat ha celebrat, amb diferents activitats formatives, solidàries, esportives i socials, els seus 30 anys de vida. En aquests moments es pot visitar l'exposició que el club ha instal·lat al local social de la ZEM La Guinardera. Els dos últims actes seran l'exposició en un taulell de tots els capitans de l'entitat a la ZEM La Guinardera i un sopar.

Un club de formació

El CR Sant Cugat és, per damunt de tot, un club formatiu, del que han sortit molts jugadors que han arribat a jugar, i destacar, a la Divisió d'Honor, la màxima categoria del rugbi espanyol. És el cas, per exemple, de Pol Pla i Joan Losada (en l'actualitat són jugadors de la selecció espanyola de rugbi a 7), Bruno Granell, Pol Gómez, Gerard Mayol i Axel Serrano.

Molts podis a l'estatal

En l'àmbit esportiu, cal destacar, entre altres, els diferents podis en Campionats d'Espanya i de Catalunya dels equips sub-14, sub-16, sub-18 i sub-21, així com l'ascens del primer equip a la Divisió d'Honor B, la temporada 2011-2012.
En l'actualitat, el Club de Rugby Sant Cugat té 26 equips. Aquests 26 equips són 2 sèniors masculins, 1 sènior femení, 2 sub-18, 3 sub-16, 3 sub-14, 3 sub-12, 3 sub-10, 3 sub-8 i 2 sub-6. El club també té quatre equips de veterans: XV Matusalem, All Dads, Barbarians i Pink's.

El nou local social del CR Sant Cugat a la ZEM La Guinardera -una reivindicació històrica de l'entitat- ha donat una empenta molt important al club, sobretot en l'àmbit social.

Durant les temporades, el CR Sant Cugat organitza diferents competicions, com el Torneig Escola Juan Reca, i també ha acollit competicions de la Federació Espanyola de Rugby. Els anys 2014 i 2015, l'entitat va fer una Melé Gegant a la plaça del Rei.

Ha jugat a molts camps

El CR Sant Cugat va començar a jugar a uns terrenys de la Biblioteca i, abans d'instal·lar-se al Junior FC (de la temporada 1996-1997 a la 2001-2002), el seu camp de joc va ser a Viladecans i Santa Coloma de Gramenet. Entre el Junior FC i la ZEM La Guinardera, on entrena i competeix des de la temporada 2004-2005, també va passar per Parets. Els equips del CR Sant Cugat també van arribar a entrenar als Camps Municipals de Futbol de Mira-sol i Can Magí i al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat.

El club ha tingut nou presidents. Són Pepe Santamaría, Aharon Quincoces, Javier Sánchez, Kik Godás, Jaume Asensio, Eduardo Forman, Joan Pradas i Mauri Benito, l'actual president, que no optarà a la presidència en les pròximes eleccions.

El CR Sant Cugat, que també va pertànyer a la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, és un dels tres clubs fundadors de l'associació Sant Cugat Creix, amb el Patí Hoquei Club Sant Cugat i el Club Voleibol Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem