Tres equips de Sant Cugat fan gran l'esport femení local

La secció d'hoquei sobre herba del Junior FC, el Club Voleibol Sant Cugat i el Patí Hoquei Club Sant Cugat militen en la màxima categoria estatal

La secció d'hoquei sobre herba del Junior FC, el Club Voleibol Sant Cugat i el Patí Hoquei Club Sant Cugat són els clubs santcugatencs que tenen el primer equip femení competint en la màxima categoria estatal. El Junior FC ho fa a la Lliga Iberdrola -abans Divisió d'Honor- on ha militat les últimes 15 temporades de forma consecutiva, aconseguint molts subcampionats de lliga, també a la Copa de la Reina i participant, fins i tot, en competicions europees. I tots tres equips amb un denominador comú, l'aposta per les jugadores de la base al primer equip.

Carlota Petchamé: "Tot i que les coses estan canviant moltíssim, crec que l'esport femení està per sota del masculí"

Carlota Petchamé és la capitana del Junior FC des de fa 3 temporades, on juga des de fa 4 campanyes. La santcugatenca opina que "per la ciutat és molt positiu tenir equips en la màxima categoria estatal, la ciutat cada vegada li dona més importància. Són els mateixos clubs els que li han de donar més importància a l'esport femení. Tot i que les coses estan canviant moltíssim, crec que l'esport femení està per sota del masculí, i això hauria de canviar.

L'esport femení té, ara, més visibilitat: "El canvi és una realitat i molt positiu per nosaltres. I que es comenci pel futbol, que és un esport que arriba a molta més gent. El canvi es nota a molts clubs i federacions, però encara es pot millorar molt més". "Trobar patrocinadors és difícil en tots els esports, masculí i femení. Costa que les empreses apostin pels equips i pels esports minoritaris encara més.

El Club Voleibol Sant Cugat ha estat 9 temporades a la Lliga Iberdrola -abans Superlliga 1-, en 4 etapes diferents des de la temporada 1995-1996, on va aconseguir la seva millor classificació, un 5è lloc. També s'ha coronat campió de diferents edicions de la Lliga Catalana.

 

Sara Julián: "Sant Cugat sempre ha estat una ciutat molt representativa de l'esport a Catalunya, a l'Estat espanyol i Europa"

Sara Julián és la jugadora referent del DSV Club Voleibol Sant Cugat. Els últims 7 anys ha defensat el primer equip i en fa 11 que és al club, quan hi va arribar als 15 anys, sent cadet de segon any. Per a l'oposada, "Sant Cugat sempre ha estat una ciutat molt representativa de l'esport a Catalunya, i també en l'àmbit espanyol i, fins i tot, europeu. Tenim molt bones esportistes, de qualitat, tant en esports d'equip com en individuals, que donem visibilitat a Sant Cugat i a Catalunya en l'esport femení. I amb jugadores de planter, encara millor". A Julián, agradaria "tenir més visibilitat al centre de Sant Cugat, al Pavelló 3, i tenir més disponibilitat de pavellons. Som un club que generem molta quantitat de nenes. I també necessitem més ajuts econòmics".

Sara Julián: "La majoria dels patrocinadors que tenim al Club Voleibol són perquè són pares del club"

Costa moltíssim trobar patrocinadors. "La junta directiva del club treballa moltíssim en la recerca de patrocinadors. La majoria dels que tenim al club és perquè són pares del club. Els és més fàcil entendre el projecte, creure-hi i aportar", assegura.

El Patí Hoquei Club Sant Cugat ha jugat en 6 temporades diferents a l'OK Lliga. Aquesta campanya 2018-2019 ha aconseguit l'ascens a la màxima categoria estatal després de proclamar-se subcampió de Nacional Catalana, i en les últimes temporades ha guanyat 1 Copa Generalitat i 2 supercopes Catalunya.

Maria Rosa Tamburini: "A Sant Cugat trobo a faltar un seguiment més acurat per part de les institucions i els clubs"

La capitana Maria Rosa Tamburini -des de fa 14 temporades- és un emblema al club. Té 33 anys -és mare de dues nenes- i continua jugant al primer equip. Ho fa des dels 12 anys. Per aquesta icona de l'hoquei sobre patins santcugatenc, "Sant Cugat és una ciutat referent en l'esport, tant en l'àmbit masculí com femení. És una ciutat amb molt d'esport femení i per part de les institucions i els clubs trobo a faltar un seguiment més acurat". En aquesta mateixa línia creu que les empreses de la ciutat haurien de donar suport als clubs: "Les empreses de Sant Cugat s'haurien d'implicar més amb l'esport, sigui femení o masculí, és una bona manera de sentir-se més pròxim a la ciutat. Són grans empreses que no creen nexes d'unió amb Sant Cugat".

"Actualment, l'esport femení està tenint molta més visibilitat, ara amb el mundial de futbol i la sèrie d'hoquei sobre patins a TV3. Però la visibilitat no ho és tot. A part de ser visibles, hem de tenir els mateixos recursos i suport que el masculí. Encara falta".

El rugbi i el futbol també volen ser a l'elit

També cal destacar el primer equip femení del Club de Rugby Sant Cugat, campió de lliga i que la pròxima temporada jugarà en la segona màxima categoria estatal. I també el Sant Cugat Futbol Club, que milita a Preferent, la màxima categoria del futbol català, i que aquesta temporada s'ha quedat a les portes de pujar a la divisió de plata.

 
Comentaris

Destaquem