Txell Playà és bronze en el Mundial d'atletisme adaptat i serà en els Jocs Paralímpics

L'atleta santcugatenca del Club Muntanyenc Sant Cugat, de 21 anys, ho ha aconseguit a Dubai, en la prova de salt de llargada (4.74 m) i en la categoria T-11

L'atleta de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat i també santcugatenca, Txell Playà Faus, de 21 anys, s'ha penjat la medalla de bronze en el Mundial d'atletisme adaptat absolut, aquest dissabte, 9 de novembre, a Dubai. Ho ha fet en la prova de salt de llargada (4.74 m) i en la categoria T-11, categoria paralímpica en la qual competeixen els atletes que hi veuen menys. Són persones cegues o amb molt poca resta visual. Corren i salten amb els ulls tapats amb pegats i antifaç. En el primer i tercer salt ha fet nul. A més, amb aquesta tercera posició, Playà s'ha assegurat una plaça per competir en els pròxims Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

Meritxell Playà: "Ara podré treballar amb tranquil·litat per preparar els Jocs Paralímpics"

En declaracions al TOT Sant Cugat, Meritxell Playà, ha assegurat que "estic molt contenta. Ara podré treballar amb tranquil·litat i preparar els Jocs perquè no hauré de pensar que he de fer la mínima pels Jocs tres mesos abans de la competició". L'atleta local ha aconseguit, així, l'objectiu que s'havia fixat, ser als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, tal com el juny del 2018 va assegurar en un perfil al TOT Sant Cugat, on explicava que "vull classificar-me pels Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 i fer un bon paper. Penso en Tòquio des de fa 6 anys". El pròxim dilluns, 11 de novembre, participarà en la prova dels 100 m llisos.

Més info: Txell Playà, l'atleta amb discapacitat visual que vol ser als Jocs de Tòquio 2020

 
Txell Playà

Txell Playà, a les pistes d'atletisme de la ZEM La Guinardera. FOTO: Artur Ribera

Superant les adversitats

Playà, que ha competit com a integrant de la selecció espanyola absoluta, ha detallat com ha estat el procés de la jornada: "Fa una calor horrible, estem a 30 graus. M'he despertat a les 6 hores -hora a Dubai, a Catalunya són 3 hores menys- i he tingut marejos, tot i que després han marxat". La santcugatenca ha estat 3a, per darrere de la xinesa Guohua Zhou (4.92 m) i l'atleta d'Ucraïna, Yuliia Pavlenko (4.87). El seu entrenador és Toni Corgos, i el seu guia Robert Díez.

Els seus èxits esportius més destacats

L'agost del 2018, a Berlín, Playà va aconseguir la medalla de plata en el Campionat d'Europa Absolut, en la prova de salt de llargada i categoria T11. També ha estat campiona del món júnior, en salt de llargada i T11, i en aquesta mateixa competició, l'agost del 2017, a Nottwil (Suïssa), va ser tercera en els 100 metres llisos.

Més info: Plata en el Campionat Absolut d'Europa per a Txell Playà en salt de llargada

 

Més info: Meritxell Playà finalitza el mundial d'atletisme amb un or i un bronze

Més info: Meritxell Playà aconsegueix un bronze al Campionat del Món Junior per a Discapacitats

També destaca una medalla de plata (100 metres) i una de bronze (salt de llargada) en els Jocs Europeus Paralímpics de la Joventut, en sub-20, el 2015 a Croàcia. També va ser quarta, en els 100 metres, i cinquena, en salt de llargada, en el Campionat d'Europa Absolut, el 2016 a Grosseto (Itàlia), sent Playà encara júnior.

Més info: Meritxell Playà guanya dos medalles als Jocs Paralímpics Europeus

Playà és beneficiària del Pla ADOP (Apoyo al Deporte Objetivo Paralímpico) i compta amb el suport de l'ONCE.

 
 
Comentaris

Destaquem