La UESC s'acomiada de la 1a volta amb un triomf i imbatut com a local

Els vermell-i-negres a poc a poc han anat augmentant l'avantatge en el marcador, i un cop més en la ZEM Rambla del Celler, superen la barrera dels 100 punts

El masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat ha guanyat 104 a 60 davant el CN Caldes i es retroba en el camí del triomf, després de l'ensopegada de la darrera jornada, el diumenge 22 de gener. Els vermell-i-negres han sortit molt seriosos i a poc a poc han anat augmentant la seva diferència, en un partit coral i de treball col·lectiu.

La UESC ha sortit com un coet en l'inici del partit, i tot i que els visitants han estat els primers en colpejar, els vermell-i-negres han obert una escletxa en el marcador (10 a 2), gràcies a unes sòlides defenses i l'encert dels seus jugadors interiors Brian Amabilino i Nana Harding. El CN Caldes, no obstant això, no estava disposat a deixar que s'escapessin els locals en el marcador, i amb 2 triples consecutius, es reenganxaven en el partit (11 a 10). La reacció dels visitants ha fet despertar a la UESC, i aprofitant el desencís que ha tornat a patir el CN Caldes, recuperava l'avantatge perdut (21 a 10), acabant el 1r quart 21 a 13.

L'inici espectacular de Martí Corbera en el segon quart (amb 5 punts i protagonisme en les 2 cistelles) ha indicat el guió a seguir per als vermell-i-negres, que han pogut ampliar el seu avantatge (32 a 18), obligant a l'entrenador rival a demanar temps mort. L'aturada visitant, lluny de tenir el seu efecte, ha estat contradictòria, i és que els santcugatencs han pogut escapar-se en el marcador (43 a 24), en uns minuts corals de tots els jugadors, davant un CN Caldes que ha fet del triple la seva millor arma. Així doncs, i amb el pas pels vestidors, el marcador reflectia el 50 a 30.

En la represa, el partit ha embogit i ambdós conjunts han mostrat alternatives per encarar la cistella (58 a 34), sortint beneficiats els locals en aquest intercanvi de cops. A més, els santcugatencs, capitanejats un cop més pel bon encert de Martí Corbera, han aprofitat per ampliar la seva renda (65 a 41), davant un CN Caldes que en cap moment ha tirat la tovallola. En el tram final del parcial, el partit se n'ha anat a la línia de tirs lliures, aprofitant els vermell-i-negres per mantenir la seva diferència en el marcador (73 a 48).

En el darrer quart, la UESC ha continuat amb el mateix guió, i amb un entonat Rai Solivelles, ha portat el duel al 84 a 55, restant només 6 minuts de joc. L'enfrontament estava ja més que sentenciat, en aquests darrers minuts, els vermell-i-negres han continuat amb el peu en l'accelerador per acabar amb un contundent 104 a 60.

Gabi Payet, entrenador de la UESC, ha destacat la importància de tornar a sumar, després de la derrota de la darrera jornada: "És una victòria crucial per refer-nos i per continuar competint. Vam fer autocrítica de la derrota i tots hem treballat per cobrir les nostres carències i potenciar les nostres virtuts, i hem pogut trencar el partit tàcticament en els minuts inicials. És veritat que podríem haver tingut més ritme, però l'important era fer-ho bé i hem preferit a vegades abaixar una mica la intensitat per assegurar el nostre joc".

Amb aquest triomf, la UESC tanca la 1a volta en la 2a posició, amb un balanç d'11 victòries i 2 derrotes i sent invicte com a local. "Tanquem la primera volta amb un prisma molt positiu. En la 2a volta, hem de competir cada partit" ha sentenciat Payet. El primer repte serà a casa contra el Bàsquet Sant Boi.