La UESC cau davant el CB Es Castell en el seu debut històric a Lliga EBA

Els santcugatencs han marxat per davant en el marcador en el pas pels vestidors, però en la reapresa, els menorquins s'han emportat el partit

L'equip masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat no ha pogut debutar a Llliga EBA amb una victòria somiada, després de caure, el diumenge 8 de novembre, davant el CB Es Castell per un resultat de 75 a 85. Els vermell-i-negres, per això, han plantat cara a l'enfrontament, sobretot en la primera part que han marxat amb l'avantatge al marcador.

En un primer parcial amb poc encert anotador, els vermell-i-negres han sabut dominar el quart i avançar-se per un resultat de 14 a 13. A més, en el segon parcial, tot i que els balears s'han distanciat en l'electrònic, els locals han sabut reenganxar-se i marxaven al pas pels vestidors guanyant d'1 punt (38 a 37).

No obstant això, tot i que el tercer quart ha començat també molt igualat, els menorquins han desplegat un gran joc interior que els ha fet posar 10 punts per sobre, tot i que al final del tercer quart el resultat era de 59 a 64. Finalment, els menorquins han tancat el partit amb un avantatge de 10 punts (75 a 85), dels quals 38 punts han estat del seu pivot.

Per a Norberto Guerra, tècnic local: "La clau del partit ha estat el nivell físic que ells han imposat en la 2a part. A més, nosaltres no hem estat bé defensivament i hem tingut poc encert ofensiu, amb males decisions en atac".

A més, Guerra ha assenyalat la bona tasca ofensiva del pivot rival: "Sabíem que tenien un jugador referent interior i, tot i que no l'hem defensat malament en determinants moments, en la 2a part no hem estat fins i no hem tingut capacitat de donar resposta a aquesta situació".

Finalment, Guerra ha destacat la "bona posta escena realitzada, sobretot en la primera part. A més, hi ha jugadors joves que han donat un pas endavant en nivell defensiu. Ara, toca fer una autocrítica constructiva per millores aquestes coses. Estem començant i hem de continuar treballant per posar-nos al nivell que exigeix la lliga".

Amb tot, els santcugatencs descansaran la pròxima jornada i no serà fins al diumenge 29 de novembre quan reprenguin la competició, de nou com a locals, davant el CB Salou, conjunt que ha vist com el seu enfrontament inaugural davant el CB Martorell s'ajornava a desembre.

Igualtat màxima en la 1a part

Els errors en els llançaments de 3 triples han marcat els primers compassos de l'enfrontament, tot i que el CB Castell s'ha posat per davant en la primera jugada d'atac que ha disposat i Rafa Melgarejo ha respost molt bé des del triple (3 a 2). No obstant això, tant els santcugatencs com els balears han desaprofitat diferents llançaments exteriors.

La UESC, però, ha sabut aprofitar aquestes errades i, gràcies a un bon moviment d'Albert Prior i una bona jugada individual de Melgarejo, la UESC s'ha avançat 7 a 2. A més, Pol Rodríguez ha anotat els dos primers tirs lliures que ha disposat l'equip, per col·locar-se 9 a 2.

El CB Es Castell, per això, s'ha refet, i després d'anotar 2 tirs lliures, ha aconseguit reduir distàncies amb un bon llançament de triple (9 a 7), tot i que els vermell-i-negres han aprofitat el seu joc interior per seguir ampliant el seu avantatge, juntament amb un tir lliure d'una tècnica que ha materialitzat Patrick Reyes, per avançar-se 14 a 7.

En els darrers minuts del parcial, però el CB Es Castell ha tornat a reduir les distàncies, amb un bon triple, després d'aconseguir un rebot ofensiu, i amb 3 tirs lliures sobre la botzina, per col·locar-se només a 1 punt dels locals (14 a 13).

En el segon quart, els menorquins han ampliat la seva intensitat i li han donat la volta al marcador (16 a 19), amb llançaments interiors, però Luis González ha aconseguit reenganxar a la UESC amb 2 tirs lliures (18 a 19). Tot i això, una bona jugada individual i 2 recuperacions dels visitants en la pujada de pilota dels santcugatencs, els han permès situar-se 18 a 25 en el marcador.

En aquest moment d'imprecisions, Norberto Guerra ha demanat temps mort, un temps mort que ha servit perquè els seus jugadors tornessin a entrar al partit, amb un parcial de 12 a 6, amb un Prior molt atent sota pals, que ha deixat als locals a només 1 punt dels menorquins (30 a 31).

A més, tot i que el CB Es Castell ha tornat a ampliar el seu avantatge, amb una bona jugada combinada d'equip i 2 tirs lliures (30 a 35), els vermell-i-negres han aconseguit donar-li la volta al marcador amb 2 triples de Pol Rodríguez i l'encert de Marc Algar des de la línia de tirs lliures (38 a 35). Finalment, els visitants han anotat de safata el 38 a 37, resultat amb el qual s'anava al pas pels vestidors.

El CB Es Castell remata amb el joc interior

En els primers minuts disputat de la reapresa, s'ha mantingut la igualtat sobre el terreny de joc viscuda en la 1a part (47 a 47) amb un Rafa Melgarejo participatiu en les jugades, tant a l'hora d'anotar com de cedir per als seus companys.

No obstant això, el CB Es Castell ha anotat de manera consecutiva dos 2+1 i s'ha avançat al marcador 47 a 56, entrant el conjunt local molt ràpidament en bonus, un fet que els ha influenciat en la seva defensa.

A partir d'aquí, tot i que la UESC ha intentat reenganxar-se en el marcador, l'equip menorquí ha fet molt mal als santcugatencs tant des del llançament exterior com amb el joc interior amb el seu pivot, peça clau en el triomf balear, i els visitants s'han posat 10 per sobre en el marcador (54 a 64).

La UESC, però, ha millorat defensivament en els darrers minuts del quart, primer amb un triple de Marc Algar i posteriorment amb una cistella sota els pals del mateix aler, fet que li ha permès retallar distàncies i encara l'últim quart amb 5 punts de desavantatge (59 a 64).

Tanmateix, el conjunt menorquí ja havia descobert les carències dels santcugatencs i tenia clar per on podia fer mal, i de nou, ràpidament, han tornat a recuperar l'avantatge de 10 punts (62 a 72), amb un joc molt ofensiu sota la cistella.

Per la seva banda, els santcugatencs s'han esforçat per seguir vius en el marcador, amb un Luís González encertat (67 a 72), però un parcial de 5 a 13 ha sentenciat definitivament el partit (72 a 85) quan restava el darrer minut de joc. Finalment, Pol González ha anotat el definitiu 75 a 85 en la primera derrota de la UESC aquesta temporada.