La UESC cau en els últims segons en un partit a vida o mort pel lideratge

Els vermell-i-negres guanyaven de 9 punts en el descans vers el CB Cerdanyola, primer classificat del grup 3 de Copa Catalunya

El masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat ha desaprofitat una oportunitat d'or d'esgarrapar el lideratge del grup 3 de Copa Catalunya, i és que els vermell-i-negres han caigut 80 a 81 vers el CB Cerdanyola, primer classificat, el dissabte 25 de febrer. Els santcugatencs han jugat una increïble 1a part, però els visitants a poc a poc han pogut retallar distàncies, decantant el partit en els darrers segons.

Així doncs, el partit ha començat de cara per al conjunt santcugatenc, que ha aprofitat l'encert de Brian Amabilino i Marc Talaverón per obrir una escletxa un cop finalitzat el primer quart (22 a 17). A més, en el segon parcial, el joc interior d'Amabilino ha continuat sent un mal de cap per a la defensa cerdanyolenca, ampliant l'avantatge de la UESC al pas pels vestidors (47 a 36).

En la represa, no obstant això, els vermell-i-negres no han sabut mantenir l'avantatge en l'electrònic, i amb 13 punts escassos en el parcial, han vist com el CB Cerdanyola igualava l'enfrontament (60 a 60). En el darrer quart, amb tot obert, ambdós equips han presentat candidatura per sumar el triomf, i tot i que la UESC arribava al tram final amb un avantatge de 3 punts (80 a 78), els santcugatencs no han pogut aturar les darreres accions dels cerdanyolencs, les quals han suposat el definitiu 80 a 81, després que Martí Corbera errés en l'últim intent de l'equip de sortir victoriós.

Gabi Payet, tècnic de la UESC, lamenta haver deixat escapar el triomf: "Hem fet una 1a part per emmarcar, no obstant això, en la segona part, el CB Cerdanyola ha millorat els seus percentatges ofensius i ens ha costat molt defensar les seves accions. Hem tingut un bloqueig i hem deixat de fer tot el que estàvem fent bé, permetent que es reenganxessin. En el darrer quart, ja ha estat cara o creu, i aquest cop ha sortit creu".

Amb aquesta derrota, la 2 en 3 jornades, els vermell-i-negres es mantenen en la 2a posició, però veuen com el CB Cerdanyola els avantatge amb 2 triomfs en el lideratge (més el bàsquet average). A més, els santcugatencs han certificat, així, la primera desfeta de la temporada com a locals. En la pròxima jornada, la UESC visitarà el filial del CB Vic, conjunt de la part baixa de la classificació, el dissabte 4 de març.