La UESC debuta amb un important triomf en la Lliga Catalana

Els santcugatencs han vençut el Mataró Parc Boet Maresme en la primera jornada del grup 8, en una 2a part excelsa dels vermell-i-negres

El masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat guanya en el seu debut de la Lliga Catalana davant del Mataró Parc Boet Maresme per 53 a 72, el diumenge 5 de setembre, i assoleixen una fita històrica, sent la primera victòria dels santcugatencs en aquesta competició. Així doncs, tot i un igualat primer temps, els vermell-i-negres han estat molt superiors en la represa, per començar amb bon peu a la competició.

El primer quart ha comptat amb les tradicionals imprecisions de pretemporada, i és que ha estat un quart molt pobre pel que fa a l'anotació: 9 a 10. Tanmateix, tot i que en el segon parcial les pilotes han començat a trobar cistella, la igualtat s'ha mantingut, marxant al pas pels vestidors amb l'empat a 29.

A la represa, però, els vermell-i-negres han sortit molt endollats i, amb un parcial de 4 a 15 (amb 3 triples consecutius), la UESC s'ha escapat en el marcador. Tot i l'intent de retallar distàncies dels mataronins, els santcugatencs han trobat la solució des del llançament exterior i marxaven amb el 41 a 53 abans del darrer quart.

Els santcugatencs, però, ja havien trobat com guanyar l'enfrontament i, gràcies a l'eficàcia en el llançament de 3, l'equip ha pogut ampliar el seu avantatge. El reincorporat Ferran López, amb 14 punts i 4 triples, ha estat l'home del partit.

Norberto Guerra, tècnic dels santcugatencs, valora la victòria assolida: "És una bona manera de començar, i no només per la victòria, sinó per l'actitud i l'esforç dels jugadors. L'equip d'enguany és molt polivalent i tenim alternatives en totes les opcions, això que tenim coses a dir".

Amb tot, el pròxim repte dels santcugatencs serà davant de la UE Mataró, el pròxim diumenge 12 de setembre, un equip que també ha debutat amb victòria en el grup 8 de la Lliga Catalana. "És un equip que lluitarà per pujar a LEB Plata, i és que és un dels més complets de tota la Lliga EBA. Així que l'encarem amb ganes, tot i saber la dificultat" ha sentenciat Guerra.