La UESC guanya i fa de la ZEM Rambla del Celler un fortí

Els vermell-i-negres, tot i el mal inici del partit, han pogut capgirar un 0 a 14 inicial i sumar el seu 3r triomf consecutiu a casa

El masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat segueix acumulant victòries com a local, i és que els santcugatencs han guanyat 80 a 70 a la UE Barberà, el diumenge 21 de novembre. L'equip sap que la permanència ve fent-se fort a casa i, després de capgirar el resultat advers dels primers minuts, els vermell-i-negres vencen surten de les posicions de descens.

Mal inici de la UESC en el primer quart, i és que els santcugatencs, erràtics en les seves ofensives, han encaixat un parcial inicial de 0 a 7, obligant a Norberto Guerra a demanar un temps mort només iniciar el partit. No obstant això, no ha funcionat, i és que els vermell-i-negres han seguit acumulant imprecisions i han arribat a perdre 0 a 14.

Quan les coses no podien anar a pitjor, Dani Busto, amb 6 punts, i Rafa Melgarejo, amb 5, han retallat distàncies, anotant l'11 a 14. A més, l'estat de gràcia de Busto i Melgarejo ha permès a la UESC capgirar el partit (22 a 19), arribant al final del primer parcial 1 punt per sota dels visitants (22 a 23).

El segon parcial ha començat molt igualat, no obstant això, 2 triples seguits de Dani Busto i Ferran López han donat la possibilitat els vermell-i-negres d'escapar-se en el marcador (30 a 25). A més, tot i que els locals estaven més còmodes respecte al primer quart, els barberencs tampoc donaven el partit per perdut i es mantenien en el marcador (34 a 32). Finalment, en uns minuts elèctrics de Ferran López, els locals han pogut marxar amb l'avantatge de 44 a 37 al pas pels vestidors.

En la represa, el partit ha seguit amb el mateix guió, amb una UESC molt encertada en el llançament exterior i patint en defensa amb el pivot rival (53 a 46). Tanmateix, els barberencs a poc a poc han aconseguit posar-se dins del partit, aprofitant uns minuts poc precisos dels vermell-i-negres (56 a 52). En el tram final del partit, amb un Bernat Camarasa molt participatiu, els santcugatencs han pogut mantenir el seu avantatge en l'electrònic (61 a 56).

En el darrer quart, tot i que ambdós equips han sortit poc encertats, una cistella de Sandro Crespo i un triple de Ferran López han ajudat a la UESC a guanyar serenor (66 a 56). A més, Busto seguia llançat i, amb un triple seu i una cistella de Crespo, els locals aconseguien el seu màxim avantatge (73 a 60).

Finalment, en els darrers minuts de l'últim quart, un bon parcial de 2 a 10 a favor dels visitants ha posat emoció en el partit, situant-se la UESC 5 amunt quan restava poc més de 90 segons. Tanmateix, un triple de Patrick Reyes ha parat la sagnia anotadora rival, i així sumar una nova victòria com a locals (80 a 70).

Norberto Guerra, tècnic de la UESC, ha valorat el 3r triomf consecutiu dels santcugatencs: "Sabíem que era un partit molt importat i tot i el 0 a 14, hem tingut capacitat de reenganxar-nos i sumar un nou triomf. Estem sòlids a casa i avui ho hem notat"

Amb tot, els vermell-i-negres surten de les posicions de descens gràcies al triomf i en la pròxima jornada visitaran el BBA Castelldefels, el diumenge 28 de novembre. "Hem de començar a guanyar fora i és un repte important el de la pròxima jornada. Així que intentarem plantejar bé la setmana per arribar a to i ser competitius" ha sentenciat el tècnic santcugatenc.