La UESC perd i confirma el seu descens a 2a Catalana

Les vermell-i-negres es van quedar fora de les fases d'ascens pel bàsquet average, no obstant això, no han pogut certificar la permanència en la 1a Catalana

La Unió Esportiva Sant Cugat està vivint un mal moment, i és que el primer equip femení, amb la derrota per 35 a 43 vers el BF Castelldefels, el dissabte 28 de maig, certifica el seu descens a la 2a Catalana. El descens encara és més dolorós si es té en compte que l'equip no va poder disputar les fases d'ascens en tenir perdut el bàsquet average amb el CE Onyar, passant així del cel a l'infern.

Les santcugatenques, així, arribaven al partit amb opcions d'assegurar-se la permanència, i és que un triomf les permetria ser un any més equip de 1a Catalana. No obstant això, després del mal inici del primer quart (6 a 10), les coses no milloraven en el segon parcial del partit (19 a 24).

En la represa, tot i que les vermell-i-negres no van perdre la cara al partit, les visitants van poder anar ampliant el seu avantatge, arribant al darrer quart 9 punts per sobre en el partit. En el parcial definitiu, la UESC va acaronar la gesta, situant-se a només 2 punts (35 a 37), però en aquell moment es van esgotar les forces de les locals, que van acabar cedint 35 a 43.

Amb aquesta desfeta, les santcugatenques van veure com el BF Castelldefels les igualava en la classificació en les fases de permanència, ambdós equips amb un balanç de 3 victòries i 3 derrotes. No obstant això, la diferència va ser determinant (la UESC va guanyar d'1 en l'anada) per certificar un dolorós descens per l'equip vermell-i-negre, que va arrencar amb molt mal peu (2 derrotes) en aquesta fase de permanència. Així doncs, mentre que el conjunt castelldefelenc i el CB Ipsi jugaran la temporada vinent en la 1a Catalana, el CN Caldes acompanyarà a la UESC a 2a Catalana la temporada vinent.