La UESC perd en un mal partit i es complica la lluita per la fase d'ascens

Els vermell-i-negres han tingut un encert molt baix en atac en la represa del duel, anotant només 21 punts en els últims 20 minuts

El masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat ha perdut 62 a 70 davant la UE Barberà, rival directe en la lluita per les fases d'ascens, en un partit gris i sense inspiració per als locals, el diumenge 26 de març. Tot i que en l'inici del duel els vermell-i-negres han estat dominant el marcador, la pilota ja no ha volgut entrar en la cistella dels locals a partir de la represa, els quals han errat un sense fi de pilotes fàcils.

El ritme del duel ha iniciat frenètic, amb 2 conjunts molt endollats de cara cistella (8 a 7), i amb la UESC aprofitant l'encert de Marcus Williams i de Ferran López. Amb el pas dels minuts, ha abaixat l'alt percentatge anotador, fruit d'una sòlida defensa dels locals, que han aprofitat per obrir una petita escletxa en el marcador (16 a 9). El bon paper de Martí Corbera, amb recuperacions de molt mèrit, ha estat fonamental perquè els vermell-i-negres mantinguessin l'avantatge, un cop acabat el 1r parcial (22 a 15).

En l'inici del 2n quart, un tir exterior de Gerard Prat ha donat als santcugatencs un avantatge de 10 punts (27 a 17), tanmateix, 4 triples consecutius dels visitants han tornat a posar les taules en el marcador (29 a 29). Aquest dolorós parcial ha deixat tocat a la UESC, que ha tingut els seus pitjors minuts fins aleshores, encadenant un seguit d'errades no comeses fins aquests compassos. Els santcugatencs, tot i això, han demostrat també el seu encert en el tir exterior, i amb llançaments de Marc Talaverón, Marcus Williams i Ferran López, mantenien la igualtat en l'electrònic (41 a 43), en el pas pels vestidors.

La falta d'encert, una condemna per als locals

En la represa, la UESC ha fet un pas endavant en defensa i ha deixat sense anotar a la UE Barberà en els 3 primers minuts del tercer parcial. Tot i això, els vermell-i-negres no ho aprofitaven, i és que els locals estaven errant molts tirs a cistella, anotant només 2 punts en 7 minuts (45 a 50). En acabar el parcial, els santcugatencs perdien 49 a 54, en un parcial per oblidar.

L'inici dels vermell-i-negres no ha estat gens esperançador, errant els santcugatencs jugades molt fàcils que permetien als rivals marxar en l'electrònic (51 a 60). Els locals, tot i que estaven fent una bona defensa, no estaven trobant la manera d'anotar, fallant pilotes sense oposició i amb l'únic encert de Brian Amabilino, perdent així 62 a 70.

Gabi Payet, entrenador de la UESC, ha lamentat la falta d'encert dels vermell-i-negres: "Hem arrencat molt bé la primera part, amb un pla de partit molt clar, carregant els rebots amb els jugadors petits, conscients que ells són molt potents en el joc interior, però tot això s'ha anat diluint durant el partit, amb un darrer quart amb moltes errades, en tirs molt clars i oberts. Crec que hem notat la pressió del partit i els rivals han demostrat molta qualitat".

Amb aquesta derrota, la UESC veu trencada una bona dinàmica de 2 triomfs consecutius i cau a la 4a posició de la classificació i fora de les fases d'ascens. En la pròxima jornada, els santcugatencs visitaran el CB Ripollet, colíder de la classificació i 2 punts per sobre dels vermell-i-negres.