La UESC perd a l'últim segon després de ser superior durant tot el partit

Els vermell-i-negres perden a casa davant el CB Lloret que els ha tret el trionf amb una cistella quan faltaven dos segons pel final

El masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat cau per 72 a 74 contra el CB Lloret aquest dissabte 6 de novembre al Pavelló Municipal de Sant Cugat, en un partit on els locals havien acabat la primera part deu punts per sobre del rival, però que no han aconseguit mantenir-se al partit.

Els dos equips han sortit a la pista de Sant Cugat amb la intenció d'emportar-se la victòria. Tot i això, la UESC dominava el partit al principi amb més encerts i posant-se 12 a 9 als primers minuts de partit. A mig quart la UESC treia una falta personal vital als rivals que donava dos tirs lliures per posar per davant als de Gabi Payet (14- 12) .

El CB Lloret continuava pressionant amb tirs des de dintre i igualant el marcador 19 a 19. En una d'aquestes accions quan faltaven pocs segons els visitants fallaven una cistella decisiva que agafava la UESC al rebot i aprofitava per marxar al contraatac a l'últim segon, però una falta personal del Lloret deixava el marcador al final del primer quart 19 a 19.

El segon quart s'iniciava amb una UESC disposada a posar-se per davant del seu rival al marcador entrat en un parcial de 4-0 en els primers dos minuts de partit, deixant l'electrònic 23-19 per als santcugatencs i amb una ofensiva que posava nerviós al CB Lloret perquè no paraven d'encistellar i obligar al rival parar-los amb faltes personals que donaven al local tirs lliures extres i el posaven 24-28 a favor. La defensa rival es desmoralitzava davant una UESC que no parava d'anotar i d' aconseguir faltes a favor. A més, la defensa de la UESC desesperava al rival gràcies a la bona recuperació de rebots que deixava als locals 42 a 36 al final del segon quart.

WhatsApp Image 2023 11 05 at 22.47.21

Una segona meitat amb llums i foscors

Els de Gabi Payet entraven a la segona meitat del partit amb molta intensitat i amb la voluntat de deixar sentenciat el partit al tercer quart. Gràcies a la recuperació de pilotes que convertia Adria Marc Amabilino des de la línia de tres, els locals es posaven 53 a 48 i començaven a ensorrar a un CB Lloret que no estava encertant els tirs. El temp es començava a esgotar i els de Gabi Payet augmentaven la diferència sense deixar ocasions al rival i acabant el tercer quart amb 10 punts (58-48) per sobre dels seus rivals.

L'últim quart s'inicia amb un CB Lloret que tot i anar deu punts per sota no vol perdre el partit i comença a estrènyer a una UESC que no troba el seu joc al principi del quart. Tot i aconseguir més rebots i forçar més faltes en atac no acaben de trobar-se dins del partit. Aquest moment és el que aprofiten els visitants per tornar-se a ficar al partit i deixar-los només dos avall amb 70-68.

A partir de l'últim minut de partit, comença una contrarellotge per la victòria amb un partit empatat a 70 i que està dominant el CB Lloret. La UESC defensivament obté faltes en atac que paren en sec el joc dels visitants i donen una cistella clau per posar-se davant al marcador (72-70). El CB Lloret ha tornat al partit i en un atac quan falten 16 segons pel final, una cistella clau els permet empatar el partit a 72. La UESC no troba espai per anotar i els visitants quan falten un segon per acabar el partit es posen dos per damunt (72-74). Finalment, Ferran Lopez intenta un triple quan falta menys d'un segon que no entra i acaba donant la victòria al CB Lloret.

Gabi Payet, considera que hi ha hagut dues parts molt diferenciades: "Crec que l'equip ha estat molt bé en molts aspectes, tant ofensivament com en moltes accions defensives. A la segona part, hem deixat de jugar amb aquesta fluïdesa que tenim tot i tenir situacions per poder controlar el partit. Ens han tret un part que teníem ben encaminat al final".

La següent jornada de la Super Copa Catalunya serà contra el CB Cerdanyola a les 19h al Pavelló Municipal de Sant Cugat.