Un dissabte amb dotze actes esportius de Festa Major

Dos torneigs de karate, el Torneig internacional de rugbi a 7, un torneig de futbol sala femení de caràcter benèfic, el partit polítics-periodistes, L'Esport al Carrer, i la Concentració i Passejada de Motos són algunes de les propostes

Per aquest dissabte, 30 de juny, fins a dotze activitats esportives s'han convocat per la Festa Major de Sant Cugat.

El Club Karate Sant Cugat organitzarà dues activitats per la festa grossa. Les dues seran dissabte: la primera al matí, i la segona, a la tarda. La primera edició de la Copa Miyagui, en la modalitat de Kumité (combat), tindrà lloc a la ZEM Rambla del Celler, de 9.30 a 13 hores. A banda del CK Sant Cugat també hi participaran diferents clubs catalans. La intenció de l'entitat esportiva és que aquesta competició tingui continuïtat en els pròxims anys.

Dos torneigs de karate
Ja a la tarda, a partir de les 18 hores, també a la ZEM Rambla del Celler, el Club Karate Sant Cugat organitzarà una nova edició del Torneig de Karate de Festa Major. En aquesta ocasió la modalitat serà de Kata (tècnica) i serà un campionat social, que també comptarà amb la presència de les escoles de la ciutat on també es practica el karate. Són La Farga, el Gerbert d'Orlhac, el Collserola, el Pi d'En Xandri i el Pureza de Maria.

L'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'Oficina Municipal de l'Esport per a Tothom (OMET), organitza entre dissabte i diumenge una nova edició del Torneig de Pàdel, a les dues pistes de pàdel de la ZEM Jaume Tubau. Hi prendran part quinze parelles masculines i deu de femenines. Dissabte, el torneig començarà a les 9 i acabarà a les 22 hores, mentre que diumenge, que es jugaran les semifinals i la final, el campionat s'iniciarà a les 9 per acabar a les 14 hores.

En aquesta ocasió, l'OMET no ha pogut fer una nova edició del Torneig de Futbol 7 perquè no s'hi han inscrit equips.

Torneig internacional de rugbi a 7
La novena edició del Torneig Internacional de Rugby Sevens, que convoca el Club de Rugby Sant Cugat, comptarà amb deu equips participants, entre els quals cal destacar la presència de conjunts anglesos i francesos. El campionat començarà a les 10 h i està previst que acabi a les 21 hores, a la ZEM La Guinardera.

L'Associació Excursionista Altiplà s'estrena per Festa Major i ho fa amb la primera edició de la Passejada, amb l'”objectiu de donar-nos a conèixer a la ciutat”, ha detallat Antoni Casals, president de l'entitat. La sortida tiindrà lloc, a les 9.30 hores, a l'Ermita de Sant Crist de Llaceres (també en serà l'arribada). Es tracta d'una caminada popular d'uns 4 quilòmetres de recorregut que durarà dues hores i mitja aproximàdament. Les inscripcions són gratuïtes.

Torneig de futbol sala femení, amb un objectiu benèfic
El club Gimnàs MC Sant Cugat, equip que milita a la Divisió d'Honor Catalana Femení, participarà per primera vegada a la festa grossa de la ciutat. Ho farà organitzant el primer torneig 24 Hores de Futbol Sala Femení Ciutat de Sant Cugat, de caràcter solidari. Tots els diners que es recaptin d'aquest torneig, el Gimnàs MC Sant Cugat els donarà a l'associació contra la violència de gènere Noestásola, de Sant Cugat. La competició durarà dos dies, a la zona esportiva municipal de la Floresta. Dissabte es disputarà de 9 a 23 hores, i diumenge, de 9 a 15 hores. Hi prendran part vuit equips, un d'ells de França. Liliana Pucci, de la comissió organitzadora del torneig, ha explicat que “la intenció és que aquest torneig tingui continuïtat i que els diners que es recaptin sempre vagin destinats a alguna associació benèfica de Sant Cugat”. De fet, el lema del campionat benèfic és Movem la pilota per acabar amb la violència de gènere.

Un any més, el Sant Cugat Esport Futbol Club organitzarà a la ZEM Jaume Tubau, a partir de les 12 hores, un partit de futbol del SantCu-ASDI, integrat per persones amb disminució intel·lectual. Els mateixos components d'aquest conjunt jugaran un partit entre ells mateixos.

El partit polítics-periodistes, un clàssic
També a les 12 hores, i a la ZEM Jaume Tubau, es jugarà el tradicional partit de futbol 7 entre polítics i periodistes de Sant Cugat. La vuitena edició del Trofeu Alguna Pregunta Menys? té l'al·licient de saber si la premsa serà capaç d'igualar el número d'edicions que els polítics han guanyat aquest campionat. De les set edicions que s'han celebrat fins al moment, els polítics n'han guanyat quatre (2005, 2006, 2010 i 2011), mentre que els periodistes s'han imposat en tres ocasions (del 2007 al 2009). Això sí, han estat els periodistes els que fins ara han aconseguit la victòria més clara. Va ser l'any 2007, quan es van imposar per un contundent 11 gols a 4.

A partir de les 16.30 i fins a les 22 hores, com ahir divendres, L'Esport al Carrer, que també es farà diumenge de 16.30 a 21.30 hores, és una excel·lent opció per practicar esport d'una forma lúdica al Parc de Can Vernet. És una activitat esportiva per a totes les edats i gustos. També hi haurà exhibicions i actuacions a l'escenari. Aquesta és l'onzena edició d'un acte més que consolidat, amb la participació diària de centenars i centenars de persones.

El Club Ball Esportiu Sant Cugat farà el festival de fi de curs, a la ZEM Rambla del Celler, a partir de les 18 hores. Posteriorment, els que ho vulguin podran participar d'una classe oberta que oferirà aquesta entitat de Sant Cugat.

El Club d'Escacs Sant Cugat ha convocat per a les 18 hores, al costat de la Casa de Cultura, unes partides simultànies d'escacs a càrrec del Gran Mestre Internacional René Alonso. Aquesta activitat, amb inscripcions gratuïtes, ja l'ha organitzat en els últims anys.

Tot un espectacle
La novena edició de la Concentració i Passejada de Motos, que organitza el Moto Club Rat Penats de Sant Cugat, serà l'últim acte del dissabte. L'acte començarà a les 19 hores, a la plaça de Sant Francesc. Totes les motos (de tot tipus) faran una cercavila pels carrers de Sant Cugat. L'organització distingirà entre d'altres premis, a la moto més custom, la més tunning, la més neta, la més bruta i la que ve de més lluny.

Consulta totes les activitats del dia al programa del TOT Sant Cugat.

I encara ets a temps de fer les teves fotos i participar al TOT Fotoportada d'aquest any!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem