Un santcugatenc alça la Copa de Catalunya absoluta de futbol

Ramon Juan, porter de la UE Cornella, juga com a porter titular i ajuda a vèncer al seu equip en la final del campionat

El porter santcugatenc, Ramon Juan, guanya la Copa de Catalunya absoluta amb la Unió Esportiva Cornella per 2 gols a 3. Enfront, la Unió Atlètica Horta, club que actualment milita a Tercera Divisió i que la temporada anterior va quedar campió en el grup 1 de Primera Catalana. El jugador de Sant Cugat del Vallès va iniciar el partit com a titular, però en l'inici de la segona part va ser substituït per Carlos Craviotto per a ocupar la posició sota pals.

Trajectòria a la final

La Copa de Catalunya absoluta està conformada per 5 rondes eliminatòries, prèvies a la final. Els equips catalans de la Primera Divisió en la temporada 2016/2017 no hi van participar en ella. Així doncs, hi van competir els equips campions de grup de Primera Catalana a la finalització de la temporada 2016/2017 i els equips de Tercera Divisió, Segona Divisió "B" i Segona Divisió de la temporada 2016/2017. Les eliminatòries van ser a partit únic, al camp de l'equip de menor categoria.


En la primera eliminatòria, en la qual van quedar exempts els equips de Segona Divisió, el Cornella va eliminar a la UE Sant Andreu per 0-1. Posteriorment, el Cerdanyola del Vallès FC (1-3) i la UE Castelldefels (0-4) van ser les víctimes de l'equip cornellanenc. En les darreres eliminatòries, les quals ja disputaven els clubs de Segona Divisió, l'equip de Ramon Juan va eliminar al CF Reus Deportiu (1-0) i al Gimnàstic de Tarragona (3-1), ambdós equips d'una categoria superior, certificant així la classificació per la final.


Per la seva banda, la Unió Atlètica Horta va demostrar la seva eficàcia en els penals, eliminant a la UE Vilassar de Mar (en 1a ronda), a la UE Sabadell FC (3a ronda) i a la UE Llagostera-Costa Brava SAD (5a ronda) des dels 11 metres. També, en el seu recorregut fins la final, van vèncer 2-1 al CF Badalona en la segona ronda i van quedar exempts de jugar la quarta.

Futur del jugador

El futbolista de Sant Cugat seguirà defensant la porteria de la UD Cornella, equip amb el qual encara li queden 3 anys de contracte. Segons el jugador: "La meva intenció es seguir creixent al Cornella. Amb l'equip, intentarem repetir la bona temporada feta i intentar-nos classificar de nou a les fases d'ascens a Segona Divisió".


No obstant això, Ramon Juan és conscient de la dificultat del grup, a causa de l'alta competitivitat. "El Barça B acaba de descendir i l'Elx i el Villareal B, encara no han aconseguit ascendir de categoria. A més, hi ha equips amb molta història com l'Hèrcules o el Sabadell" senyala el porter.

 
Comentaris

Destaquem