Unió Esportiva Sant Cugat: 30 anys fent ciutat

La UESC és un club esportiu i social que va néixer el 21 de juny de 1986. En l’actualitat té dues seccions, la de bàsquet i la de tennis de taula, però també ha tingut natació, rítmica i handbol

La Unió Esportiva Sant Cugat és un club esportiu, formatiu i social que va néixer el 21 de juny de 1986. L’entitat ha celebrat el seu 30è aniversari (1986-2016) aquesta temporada 2016-2017, amb diferents actes com un sopar de gala i una exposició. La primera de les seccions que ha tingut la UE Sant Cugat -bàsquet, tennis de taula, natació, handbol i rítmica- va ser la de bàsquet, que es va posar en marxa amb un equip sénior -en la seva primera temporada va aconseguir l’ascens- i un cadet masculí. El primer equip femení de bàsquet va arribar al 1990. Al 1994, la UE Sant Cugat va absorvir l’històric Club Bàsquet Sant Cugat, any que també va néixer la secció de rítmica que, amb el temps, va acabar marxant al Club Muntanyenc Sant Cugat. La millor temporada esportiva del sènior A masculí ha estat aquesta temporada 2016-2017, en la que està jugant la promoció d’ascens a Lliga EBA. Quant al primer equip femení cal destacar l’ascens a Primera Catalana, l’any 2010, categoria en la segueix competint.

Neix el tennis de taula

En la temporada 1988-1989 es van crear les seccions de tennis de taula i natació -aquesta va acabar desapareixent- i al 1989 va entrar en funcionament la secció d’handbol. El primer equip de tennis de taula va ascendir per primera vegada a Primera Nacional el 1998 i ha arribat a jugar una fase d’ascens a Divisió d’Honor, la categoria de plata del tennis de taula espanyol. L’any 2000, la UE Sant Cugat va pujar a Segona Nacional, aconseguint cinc ascensos en quatre temporades. La secció d’handbol ha tingut dos èxits destacats: l’ascens del primer equip a Primera Estatal i la participació d’un cadet al Campionat d’Espanya de Clubs, al 2002. Va ser aquest any quan la secció d’handbol es va desvincular de la UE Sant Cugat i va passar a anomenar-se Club Handbol Sant Cugat.

Fundació UESC

Al 1995 va néixer la Fundació UESC, amb iniciatives com els programes Tots Podem i Enganxa’t als Bons Hàbits. En les últimes temporades, el club té un equip molt especial, l’ASDI-UESC, integrat per persones amb disminució física i psíquica. Els tres presidents han estat Jaume Espina, Jordi Torrens i Sònia Guivernau. Durant aquests 30 anys, la UE Sant Cugat ha estat un club implicat amb la ciutat i ha participat en els principals actes del municipi. Ha estat finalista en els Premis Ciutat de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem