Uns 550 jugadors participen en el Rafa Nadal Tour a Valldoreix

Més de 500 jugadors del tennis base espanyol participen en el torneig Rafa Nadal Tour by Santander que té com a objectiu donar a conèixer els joves jugadors

El Club Esportiu Valldoreix ha acollit un any més la tercera cita del Rafa Nadal Tour by Santander, un dels torneigs més importants del tenis base espanyol i ho ha fet en les categories sub-12, sub-14 i per primera vegada sub-16.

En el torneig disputat del 26 de març al dissabte 3 d'abril han participat més de 500 tenistes en la 3a de les sis proves de la 8a edició del circuit Rafa Nadal Tour.

El director del circuit Rafa Nadal TourJF Fernández valora positivament la celebració del torneig a Valldoreix: "Agraïm al club per l'esforç que fa per acollir el torneig i més en aquests moments de pandèmia, que no és fàcil, ja que s'ha hagut d'adaptar, però les instal·lacions han estat molt ben preparades".

 

A més, el director esportiu del CE Valldoreix, Roger Badia ha explicat que han hagut d'adaptar el torneig degut a la COVID-19: "Pel que fa a participació, al obrir categoria sub-16, ha sigut molt bona. I per altra banda ens ha condicionat la pandèmia, ja que hem hagut d'adaptar les entrades al recinte intentant que no hi hagués molta gent junta i també hem reorganitzat els horaris perquè no ens afectés el toc de queda".

Les finals

En les finals de disputades el dissabte 3 d'abril, en la categoria sub-12 masculina Aleix Galindo s'ha imposat a Adolfo Abascal al 'tie-break' per 10 a 4 després de perdre el primer set per 4 a 6 i guanyar el segon per 7 a 6; i en la femenina, Lucía Rodriguez s'ha imposat a Marta Diago en dos sets per 6-0 i 6-2.

En la sub-14 masculina Keoni Puig s'ha imposat a Andrés Santamarta per 10-5 en el 'tie-break' després de perdre el primer set 5-7 i guanyar el segon per 6-2. i en la femenina Neus Torner s'ha imposat 6-3 i 6-4 a Eugenia Menéndez.

I finalment en la categoria sub-16, en la masculina Miguel Avendaño ha guanyat el torneig després que el seu rival Hugo Díaz abandonés en el segon set amb 4 a 2 en contra, Avendaño havia guanyat el primer per 6 a 2. I en categoria femenina Cristina Díaz s'ha imposat per 6 a 2 i 6 a 1 a Inés Costa.

Les finals del Rafa Nadal Tour by Santander al CE Valldoreix. FOTO: Ferran Mitjà.

Les finals del Rafa Nadal Tour by Santander al CE Valldoreix. FOTO: Ferran Mitjà.


Un torneig que va començar a Barcelona al RCT Barcelona 1899 i ha continuat a Sevilla i Valldoreix, també es disputarà a València, Alacant i a Madrid. Finalment el circuit acabarà amb un màster final disputat a Mallorca del 15 al 29 de setembre amb els 7 guanyadors de cada categoria en els sis torneigs disputats del circuit. Per completar una fase final amb vuit tenistes en les categories sub-12 i sub-14, es premiarà als jugadors amb més esportivitat en un 'Torneig de Valors', en què es valoren les actituds i els comportaments positius. A més, aquest circuit dona punts en el rànquing de la Real Federación Española de Tenis.

Torneig en benefici de la Fundació Rafa Nadal

Aquest circuit va néixer l'any 2014 i va ser impulsat pel mateix tenista. El Rafa Nadal Tour by Santander es va crear amb l'objectiu de completar la competició esportiva amb educació. En cadascun dels tornejos es duen a terme activitats i dinàmiques que tenen l'objectiu de fomentar en els jugadors valors fonamentals per al seu desenvolupament personal i esportiu.

Un torneig que se celebra en benefici de la Fundació Rafa Nadal que treballa des de fa més de 10 anys a Espanya i l'Índia amb l'objectiu de fomentar la integració social de nens i joves i on es promouen els valors del respecte, la igualtat, el companyerisme, l'esforç i la confiança.

 
Comentaris

Destaquem