El Valldoreix FC aguanta durant el derbi i s'emporta la recompensa als darrers minuts

El Valldoreix FC i el Sant Cugat FC han disputat un derbi molt igualat on finalment la punteria dels locals ha permès als valldoreixencs sumar 3 punts vitals i trencar la mala dinàmica de resultats

El Valldoreix FC s'emporta el derbi contra el Sant Cugat FC per 1 a 0, gràcies a un solitari gol d'Imanol López en les acaballes del partit, i torna a guanyar el duel davant dels santcugatencs, després de fer-ho a la 1a volta per un 1 a 3. Disputat el diumenge 8 de març al Camp de Futbol Municipal de Mira-sol, camp de joc dels valldoreixencs, els dos equips han competit de tu a tu i una bona jugada de Nico Olóndriz ha decantat la balança de cara els verd-i-blancs.

D'aquesta manera, el Valldoreix FC trenca la seva mala dinàmica d'ençà de l'inici de la 2a volta, amb un balanç d'1 empat i 4 victòries, i torna a trobar-se amb el triomf. Per la seva banda, tot i la desfeta, el Sant Cugat FC es manté líder del grup 3 de 2a Catalana, ja que els seus immediats perseguidors (UD Unificación Bellvitge i UE Sitges) han empatat a 2 entre si.

Domini vermell-i-negre en la primera part

Els primers minuts de partit, ambdós conjunts han sortit al terreny de joc amb més por de cometre un error que de buscar la porteria rival. Mentre el Valldoreix FC buscava arribar a àrea rival amb possessió, els vermell-i-negres han buscat la profunditat per guanyar l'esquena dels rivals.

D'aquesta manera, les primeres aproximacions han estat per part del Valldoreix FC, ambdues del peu de Jordi Morcego, primer amb una internada per la banda que el seu centre ha marxat llarg i posteriorment amb un xut amb poca potència fàcil pel porter santcugatenc, Manel Martí.

Per la seva banda, el Sant Cugat FC ha començat a avançar metres, sobretot per la banda esquerra, gràcies a les internades de Joel Mateos, que a punt ha estat de sorprendre al porter valldoreixenc, Manel Torrents, en el minut 18. El partit ha continuat amb el mateix guió de joc, ja que mentre que el Valldoreix FC buscava als seus davanters amb pilotes llargues i jugades aèries, el Sant Cugat FC percudia per la banda de Joel Mateos, sense cap dels dos equips tenir cap ocasió clara.

Amb el pas dels minuts, Naoufal El Ghrim s'ha trobat amb una bola dividida, que ha buscat introduir-la dins la xarxa del Valldoreix FC, però el seu llançament ha sortit molt elevat en el minut 23. En la següent jugada, però, un error del santcugatenc Joel Mateos ha permès a James-Henry Lindsay robar l'esfèric al mig del camp i, després d'avançar uns metres, ha habilitat molt bé per Jacobo Fernández de Liencres, qui no ha pogut xutar a porteria després d'una molt bona tallada del central vermell-i-negre, Daniel Amante.

En aquests instants, el partit s'ha començat a animar, i de nou el Sant Cugat FC, per la seva banda esquerra, ha buscat la porteria defensada per Manel Torrents, amb dos xuts creuats de Joel Mateos. Els vermell-i-negres s'han començat a sentir més còmodes sobre el terreny de joc i a punt ha estat Naoufal El Ghrim d'obrir la llauna pel Sant Cugat FC, després d'una bona passada de Jordi Ranera en el minut 34 de partit.

Els santcugatencs han aprofitat el seu bon moment de gràcia i fruit d'això, han tingut la més clara de la primera part. Jordi Ranera, després d'una carrera llarga, ha fet una passada a Guillem Benet que l'ha deixat sol davant Manel Torrent, no obstant això, una aturada increïble amb els peus del porter vailldoreixenc ha enviat la pilota al córner.

En els darrers minuts de joc, el Sant Cugat FC semblava que podria obrir l'electrònic, amb un Jordi Ranera molt actiu en aquests minuts finals. Primer de tot, el jove santcugatenc ha enviat una pilota a la creueta, després d'un molt bon control amb el pit, i posteriorment, ha estat a punt d'introduir la pilota dins la porteria amb un remat de cap. A més, el santcugatenc ha provocat la groga de Jorge Giner, després d'escapar-se del valldoreixenc per velocitat. No obstant això, el resultat s'ha mantingut 0 a 0 en el pas pels vestidors.

Segona part més igualada

En la reapresa, el Valldoreix FC ha sortit més ordenat i ha aconseguit evitar les internades dels jugadors del Sant Cugat FC en els primers minuts de joc, uns primers minuts on s'han vist imprecisions per part dels dos conjunts, com un mal refús de Nico Olóndirz amb el pit que a poc ha estat de donar un infart a més d'un valldoreixenc.

Així doncs, en els primers 15 minuts de la 2a part, cap dels dos conjunts ha trobat la manera de tombar la línia defensiva del rival i la pilota s'ha mogut d'una banda a una altra, sense cap dominador clar. No obstant això, Jacobo Fernández de Liencres ha tingut una molt bona ocasió, amb un llançament de falta a la frontal de l'àrea. Tanmateix, el valldoreixenc ha intentat enganyar a la barrera amb un llançament ras al pal llarg, sense cap problemes pel porter santcugatenc, Manel Martí.

Dins d'aquest període d'imprecisions, el Sant Cugat FC ha agafat una mica d'aire primer amb un centre de Naoufal El Ghrim molt llarg, i posteriorment amb una arribada que el mateix davanter santcugatenc no ha pogut colpejar, en una gran passada de Jordi Ranera.

Tanmateix, quan semblava que el partit estava condemnat a l'empat a 0, una molt bona jugada de Nico Olóndriz per la banda esquerra ha suposat el gol del Valldoreix FC. El jugador, després d'una bona finta, ha profunditzat una passada mil·limetrada al punt de penal que Imanol López, jugador que ha entrat al camp al minut 58, s'ha encarregat de materialitzar amb molta sang freda, fent inútil l'estirada de Manel Martí.

Tanmateix, el Sant Cugat FC, lluny d'ensorrar-se, el gol l'ha revitalitzat i ha buscat la porteria del Valldoreix FC amb més intensitat. Primer de tot, un xut de Guillem Benet ha marxat fregant el pal, no obstant això, en la següent jugada, Marc Arnau ha enviat de cap una pilota al pòster, que ha rebutjat l'esfèric fora. Amb tots els santcugatencs bolcats a l'atac, Jacobo Fernández de Liencres ha estat a punt de sentenciar, amb un llançament amb rosca que ha salvat amb una gran estirada Manel Martí, porter santcugatenc.

Així doncs, el Valldoreix FC s'emporta els 3 punts de l'enfrontament i actualment, és l'únic equip que ha enderrocat als vermell-i-negres tant en la 1a volta com en la 2a. Per la seva banda, el Sant Cugat FC s'haurà de refer de la desfeta i concentrar-se amb el duel de la pròxima jornada, el dissabte 14 de març a les 18 hores, davant l'Atlètic Junior FC, altre derbi santcugatenc.

Impressions dels dos entrenadors

José Andrés Vargas, entrenador del Valldoreix FC, es mostra cofoi amb l'esforç del seu equip: "Hem competit molt bé, amb una intensitat molt alta. Tot i que a vegades hem patit quan no hem tingut la pilota, al final, amb sang freda, hem aconseguit endur-nos l'enfrontament. El futbol ens ha tornat el que ens havia tret en les darreres jornades", comenta el valldoreixenc, amb relació a les darreres derrotes en els minuts finals del partit.

A més, el tècnic, reconeix haver encoratjat als seus a la mitja part: "Els hi he dit que fessin un petit esforç. Sabíem que era un rival superior, però que si manteníem la intensitat, tindríem recompensa. Hem sabut aguantar el ritme del partit i això ens ha permès tenir aquella ocasió al final del partit".

Per la seva banda, Joan García creu que el seu conjunt ha desaprofitat les seves ocasions: "Hem tingut ocasions claríssimes durant la primera part per sentenciar el partit i quan no les aprofites, les acabes pagant. No obstant això, prefereixo perdre tenint ocasions de gol i patint fins al final que no canviar i no ser fidels al nostre ADN." A part, el tècnic ha volgut felicitar els seus rivals: "Tenen un estil de joc molt marcat, molt directe i combinatiu i avui els hi ha funcionat. Sabíem que podia passar, així que felicitar-los i nosaltres, a seguir treballant, ja que hi ha molta igualtat al grup i hem de veure com podem millorar".

Finalment, el tècnic vermell-i-negre ha parlat del derbi davant l'Atlètic Junior FC de la pròxima jornada: "Intentarem que l'equip estigui més encertat en els metres finals. A seguir treballant la punteria i a seguir lluitant, ja que encara queden 11 partits i continuem primers".