El Vallès Esportiu aterra a Sant Cugat per canviar "els valors del futbol"

El club ha iniciat aquesta temporada amb 2 juvenils i l'objectiu és seguir ampliant el nombre d'equips del planter

Sant Cugat té un nou club de futbol, amb la fundació del Club Polidet Vallès Esportiu, una entitat fundada per 3 amics que han compartit banquetes i que es presenta amb l'objectiu de canviar "els valors del futbol". En la seva primera temporada, el club entrena i competeix en les instal·lacions de l'European International School i ja compta amb 2 equips juvenils masculins.

El Vallès Esportiu entrena i competeix en l'European International School. FOTO: Cedida

El Vallès Esportiu entrena i competeix en l'European International School. FOTO: Cedida


Amb això, el president de la nova entitat esportiva, Enric Jané, explica que el club neix amb l'objectiu d'erradicar les faltes de respecte, la crispació i les actituds grotesques que moltes vegades rodegen el món del futbol: "Vam decidir crear un equip de futbol perquè els esportistes entenguin que el futbol és molt més que un esport, que és una manera de viure. Tot el que pugui passar en un vestidor és extrapolable a la vida real i és per això que volem acabar amb les faltes de respecte, les agressions (tant verbals com físiques) o la crispació que genera el futbol".

El Vallès Esportiu va poder aprofitar que el futbol en l'European International School acaba en la categoria cadet, i fruit de la necessitat d'aquests jugadors, que es quedaven sense club, va acollir-los en les seves files. A més, també va reunir a tots aquells jugadors de segon any de juvenil que van haver de buscar-se un nou equip la temporada passada, i que s'han retrobat de nou en el Vallès Esportiu per poder jugar plegats.

El Vallès Esportiu neix de la passió de 3 amics que volen canviar els valors que impregnen el món del futbol. FOTO: Cedida

El Vallès Esportiu neix de la passió de 3 amics que volen canviar els valors que impregnen el món del futbol. FOTO: Cedida


La intenció del club, d'aquesta manera, és poder comptar amb 2 equips per cada categoria i assenyala que enguany tenien un equip femení que no ha pogut materialitzar-se per falta d'instal·lacions. "Hi ha molts clubs que tenen molts equips per categoria i només donen importància a l'A i al B, la resta estan per fer calés". A més, el president explica que enguany, els entrenaments tenen lloc de 15:30h a 17h per "no interrompre als jugadors en els seus estudis".

Pel que fa als entrenadors, Jané indica que la clau està en comptar amb professionals: "Els entrenadors són un exemple pels seus jugadors i és per això que creiem que han de ser professionals. Igual que en l'escola volem el millor mestre pels nostres fills, en el futbol hauria de passar el mateix. Els entrenadors no haurien de ser joves que encara s'estan formant com a persones, sinó professionals que transmetin uns valors als jugadors".

En aquesta primera temporada, el Vallès Esportiu compta amb 2 equips juvenils masculins. FOTO: Cedida

En aquesta primera temporada, el Vallès Esportiu compta amb 2 equips juvenils masculins. FOTO: Cedida


Amb tot, el Vallès Esportiu vol fer-se un nom dins del futbol santcugatenc: "Ens agradaria que la gent pensi en el Vallès Esportiu com una opció per fer futbol a Sant Cugat, igual que ho fa amb el Sant Cugat FC, el Junior FC o la Penya Blaugrana Sant Cugat. Volem ser un club de referència per la manera que tenim de fer, i és que a vegades dels valors se'n fa befa, però els fundadors del club encara seguim compartint, després de més 10 anys d'haver coincidit en una banqueta, i volem que la gent busqui en el futbol una família i una manera d'entendre la vida".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem