Víctor Font: "No hauria fitxat mai a Valverdre. M'avorreixo veient el joc del Barça"

El precandidat en les eleccions a la presidència del FC Barcelona ha presentat la seva candidatura a Sant Cugat, on hi ha santcugatencs que serien directius

"Som hereus de l'estil de joc i la filosofia de Johan Cruyff, i creiem que les persones que més coneixen aquest estil de joc han d'estar al Barça, com Pep Guardiola, Xavi Hernández, Txiki Beguiristain, Joan Vilà, Albert Benaiges, Òscar Garcia Junyent, Jordi Cruyff, Carles Puyol i Víctor Valdés. No té cap sentit que estiguin treballant a altres clubs, reforçant-los esportivament, perquè la competència cada vegada és més forta. No ens podem permetre que no estiguin al FC Barcelona. Sense tot aquest talent serà impossible. En els pròxims 10 anys, el futur entrenador del primer equip serà Xavi. De Xavi no n'hi ha cap més. Xavi m'ha dit que si ell fos l'entrenador del Barça, Riqui Puig seria titular".

Més info: Víctor Font: "Impulsarem un projecte que transformi el model del FC Barcelona"

Aquesta és una de les afirmacions que Víctor Font Manté, precandidat en les pròximes eleccions a la presidència del FC Barcelona -previstes per a l'estiu del 2021-, ha fet aquest dimarts, 11 de juny, al vespre, al vestíbul del Teatre-Auditori, on ha presentat a Sant Cugat la seva candidatura, en un acte conduït pel prestigiós periodista Antoni Bassas, davant més de 150 persones. Avui fa justament 1 any que Font va fer pública la seva intenció de presentar-se en les eleccions. En la seva candidatura hi ha santcugatencs que serien directius, però no ha avançat els seus noms.

Font: "Jo no hauria fitxat mai a Valverdre, m'avorreixo veient el joc del Barça"

El de Granollers ha afirmat també que "jo no hagués fitxat mai a Ernesto Valverdre. M'avorreixo veient el joc del Barça. Si sóc president, qui prendrà la decisió de fitxar un entrenador o un altre no serà la junta directiva, seran criteris absolutament tècnics". Font també ha assegurat que en la Champions, "hem d'aspirar a atrapar el Real Madrid, que en té 13 i nosaltres 5".

Ha criticat la política esportiva del club, que ha qualificat d'"erràtica", amb Eric Abidal com a secretari tècnic, fitxant jugadors com Murillo, Boateng, Malcom i Todibo, que no han donat cap resultat.

També ha assenyalat que "en els últims 10 anys hem tingut la millor generació de futbolistes de la història del club, amb el millor jugador del món, Leo Messi" i que buscar el seu relleu "és tot un repte".

 
Víctor Font 2

A l'acte hi han assistit més de 150 persones. FOTO: Bernat Millet

Font: "Ens hem de vendre jugadors per quadrar els comptes"

En l'àmbit econòmic, Font ha assegurat que "cal impulsar una transformació en la gestió del club. El model de negoci del club està optimitzat al màxim i ens hem de vendre jugadors per quadrar els comptes. Cal canviar qui i com es prenen les decisions". També ha parlat de l'Espai Barça, "que des del 2014 diuen que ho faran, i que no s'està fent perquè no hi ha suficients diners per fer-ho". Ha concretat, també, que el soci "ha d'estar al capdamunt de la institució, i fer-lo partícip de moltes de les decisions, com per exemple, de l'escut, de les samarretes, del nom de l'estadi. Així serem el club més comunicatiu del món". A Font també li preocupen la resta de seccions professionals del Barça, on "hem de generar recursos econòmics per potenciar-les".

Font: "El Barça ha d'estar al costat de la majoria del poble de Catalunya i impulsar el Dret a Decidir"

Al final de l'acte, diferents socis i aficionats al FC Barcelona han fet diferents preguntes a Víctor Font. El de Granollers, que no ha volgut desvelar els noms de les persones que l'acompanyen en aquest projecte, ha dit, entre altres coses, que "volem evitar ser una Societat Anònima i tenim un pla per fer-ho, però també ens plantegem models alternatius per canviar el sistema dels avals dels directius. Estem molt a prop. Aquesta pregunta que em fa és la primera que em vaig fer jo mateix". També ha destacat el món de les penyes barcelonistes "com un dels altres trets diferencials del Barça" i ha defensat que "el Barça sempre ha representat Catalunya a tot el món. El club no ha de prendre partit polític, però ha d'estar al costat de la majoria del poble de Catalunya i impulsar el Dret a Decidir".

Preguntat sobre el Seient Lliure, Font ha explicat que treballa "en una proposta alternativa, premiant la fidelitat", i també ha destacat la seva aposta personal "pel vot electrònic. En el seu dia ja vam fer una proposta a l'actual junta directiva".

Víctor Font 5

Jordi Puigneró, el tercer per la dreta de la imatge, ha estat una de les personalitats que ha assistit a l'acte. FOTO: Bernat Millet


El de Granollers, soci número 79.990 del Barça, es presenta per primera vegada com a precandidat, tot i que el 2010 va formar part de la candidatura de Marc Ingla. "Em presento a les eleccions per l'experiència que vaig tenir el 2010, una gran experiència, que em va permetre reflexionar sobre els reptes del futur", ha dit.

És cofundador i CEO de Delta Partners Group i va ser un dels fundadors l'any del 2010 del diari Ara, del qual és accionista i membre del consell d'administració. 'Sí al futur' va néixer el maig del 2015 en un acte de presentació que es va fer a Granollers. Víctor Font té 46 anys, està casat i té tres fills.

Moltes cares conegudes de Sant Cugat

Entre les personalitats que han assistit a l'acte cal destacar la presència dels santcugatencs Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya; Lluís Recoder, exalcalde de Sant Cugat i exconseller de la Generalitat; Joan Franquesa, exdirectiu del FC Barcelona i president de l'associació Sant Cugat Empresarial; Joana Barbany, extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Cugat; Josep Maria Félez, president de la Penya Blaugrana Sant Cugat, i Joan Rovira, soci número 26 del Barça (és soci des de l'any 1939 i té 93 anys).

A Sant Cugat hi ha 3.000 socis i sòcies. I Sant Cugat és, després de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat, la ciutat del món amb més nombre de socis del club.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?