Victòria d'autoritat del CH Sant Cugat per continuar a la part alta de la Primera Estatal

Els santcugatencs quallen un bon partit per guanyar l'Handbol Poblenou per 37 a 30 i aconsegueixen la quarta victòria consecutiva per seguir aspirant a les posicions de play-off d'ascens

El Club Handbol Sant Cugat s'imposa, aquest dissabte 13 de febrer, a l'Handbol Poblenou per 37 a 30 i continua a la part alta del grup D de la Primera Estatal.

Tot i l'inici igualat la primera part ha acabat amb un avantatge de 4 punts amb 18 a 14 en el marcador i en la segona els vermell-i-negres no s'han deixat sorprendre i han ampliat l'avantatge a set per acabar imposant-se 37 a 30.

A la primera part els santcugatencs han exercit una bona defensa davant els barcelonins, però han errat certs atacs que han evitat que el marcador s'ampliés a favor seu. Amb això, en les primeres accions el partit ha estat igualat, instants en què els locals no han pogut desenganxar-se l'electrònic on santcugatencs només han tingut un avantatge de 3 punts a favor. Dues exclusions al tram final de la primera part, han estat clau perquè l'Handbol Poblenou es mantingués dins del partit i finalment s'ha arribat a un 18 a 14 al descans.

A la reapresa, els santcugatencs han sortit amb la mateixa intensitat defensiva i tot i que a l'inici els dos equips han mostrat un bon nivell ofensiu amb gols ràpids. Tot i això, la major defensa dels locals ha permès, que amb una bona qualitat ofensiva el marcador s'ampliés. A partir del 19 a 17 els santcugatencs han encadenat un parcial de 6-0 que ha començat a encarrilar el partit on el contraatac han estat l'element protagonista. Al minut 9, dues exclusions han deixat l'Handbol Poblenou amb dos homes menys i el CH Sant Cugat ha aprofitat la superioritat per ampliar encara més el marcador. Del 25 a 17 s'ha passat al s'ha passat al 30 a 20 i tot i que encara quedaven 17 minuts per davant el partit estava controlat pels locals. Gràcies a l'avantatge de 10 punts els santcugatencs han baixat la intensitat defensiva i el marcador ha acabat amb un 37 a 30.

Després del partit l'entrenador del CH Sant CugatAndrei Xepkin ha analitzat la victòria del seu equip: "Hem fet un partit molt complet i durant els 60 minuts hem mantingut el ritme. En defensa hem estat molt contundents, un aspecte que havíem treballat durant la setmana, i en atac ens ha sortit tot, el partit ha estat rodó".

L'Handbol Poblenou es va imposar 35 a 27 el partit de la primera volta, Xepkin ha explicat l'evolució de l'equip per aconseguir la victòria d'avui: "L'actitud i la motivació era la mateixa, però en aquell partit vam estar molt erràtics en atac i vam perdre moltes pilotes. En canvi, avui ha estat tot el contrari, la veritat és que he gaudit molt del partit, segurament el qualificaria com el millor partit de la temporada".

A més, el segon entrenador Maikel Nunyez ha destacat la importància del triomf: "Era un partit que teníem marcat en vermell, no podem perdre punts si volem estar adalt i era un partit que teníem marcat per això. Al partit d'anada ens van guanyar i ens van crear dubtes, però avui crec que ha estat una victòria completa i coral de l'equip".

I finalment ha explicat que al final del partit han preferit fer rotacions que recuperar els vuit gols d'average amb els rivals: "Ha estat un moment en què hem dubtat, però hem preferit pensar en el pròxim partit i també en evitar lesions que es poden provocar en accions fortuïtes. Era molt important preservar jugadors, i també donar minuts a altres menys habituals".

Aquesta victòria suposa la quarta consecutiva i la dotzena la temporada per al CH Sant Cugat, que és tercer amb 25 punts empatat amb l'Handbol Esplugues, segon, i el KH7 BM Granollers B, quart.

La propera jornada el CH Sant Cugat visita precisament la pista del KH7 BM Granollers B en un partit clau per seguir a la part alta de la classificació. Xepkin ha destacat la importància del matx: "Volem mantenir aquesta dinàmica en el partit davant el Granollers, aquesta jornada han guanyat d'onze al Banyoles un equip davant el qual nosaltres vam patir molt per guanyar, és un partit clau i que no serà fàcil".

Els santcugatencs superiors a la primera part

En la primera part, el Club Handbol Sant Cugat ha sortit al partit amb l'objectiu de rectificar els errors defensius de la darrera setmana i ha impregnat una defensa fèrria al seu rival. Així doncs, tot i l'inici igualat (3 a 2 amb 2 dianes d'Oriol Vaz), els santcugatencs han demostrat que exercirien una defensa asfixiant els seus rivals.

Així doncs, gràcies a la pressió dels vermell-i-negres i a les grans aturades de Joan Ramírez, els locals han tingut oportunitat d'escapar-se en el marcador, però un error des del llançament de penal d'Oriol Cortés i 2 tirs errats de Pol Navarro han permès a l'Handbol Poblenou reenganxar-se en el marcador (5 a 4), després d'una pèrdua d'Oriol Vaz.

En aquests moments, el partit ha entrat en una fase molt ofensiva per part dels dos equips i, després d'un parcial de 5 a 3 (amb dianes de Cortés des del penal i amb doblets de Marc Aballí i Marc Jordán), els santcugatencs han pogut posar una mica de sorra pel mig (10 a 7). Tanmateix, després d'una expulsió de 2 minuts de Jordán, l'Handbol Poblenou ha aconseguit retallar distàncies (10 a 9) en el marcador.

Tot i això, quan semblava que els barcelonins podien intimidar els interessos locals, la potència de Jordán ha sortit a relluir i, amb 2 dianes consecutives, ha tornat a ampliar la distància dels vermell-i-negres (13 a 10), amb un Ramírez de nou excels sota pals.

En els darrers minuts, els santcugatencs han permès als barcelonins enganxar-se en el marcador, amb un penal molt innocent de Jordán i una expulsió d'Arnau Domingo, quan l'extrem es trobava llençant sol davant Ramírez. Tanmateix, en uns minuts de grans combinacions dels vermell-i-negres, el CH Sant Cugat ha pogut marxar amb el 18 a 14 en el pas pels vestidors.

Segona part fulgurant per sentenciar el partit

La segona part ha començat amb la mateixa intensitat i agressivitat defensiva que els santcugatencs han demostrat a la primera part. Encara que, els primers instants han estat un intercanvi de cops amb gols a les dues bandes. Primer ha obert el marcador l'Handbol Poblenou i seguidament Aballí ha tornat l'avantatge de 4 gols amb 19 a 15.

Seguidament, els santcugatencs han realitzat una bona defensa, però han acabat cometent penal, i els barcelonins han reduït l'avantatge amb dos gols (19 a 17), tot i això, una posterior bona defensa de Marc Jordan i tres atacs en contraatac del mateix Jordan, Guillem Correro i Marc Aballí han ampliat el marcador al 22 a 17 per als d'Andrei Xepkin.

Els locals estaven segurs en defensa i han començat molt actius en atac. A més, l'aportació del porter Erik Villalba també ha servit per mantenir l'avantatge amb bones aturades en accions d'atac i en dos penals a favor dels barcelonins.

La bona actuació ofensiva dels santcugatencs ha continuat i Oriol Vaz ha marcat pels locals, amb això, els santcugatencs han ampliat a 6 l'avantatge amb 23 a 17 i l'entrenador rival ha demanat temps mort.

Després de l'aturada, Aballí i Cortés han fet dos gols, també en contraatac, per al 25 a 17 i han completat un parcial de 6 a 0 que ha donat aire als santcugatencs, un parcial on la velocitat ha estat la protagonista en els atacs del CH Sant Cugat.

A més, una dura falta sobre Marc Jordan en un nou contraatac santcugatenc ha suposat l'exclusió de dos jugadors visitants, situació que la banqueta visitant ha protestat molt. Això no ho ha desaprofitat el conjunt local i ha eixamplat encara més el resultat gràcies a les bones accions ofensives de CortésAballí i Correro i amb un parcial de 9 a 2 han posat el 28 a 19.

Els santcugatencs han aconseguit ampliar el marcador a 10 punts a favor, moment en què s'han sentit còmodes a la pista i han tingut molta facilitat per trobar espais a través de les mans de Marc Aballí i Oriol Vaz.

Encara restaven 17 minuts per finalitzar el matx i el CH Sant Cugat ha decidit optar per l'atac de set contra sis en alguna jugada per ampliar el marcador i ho ha pogut aconseguir gràcies a una bona acció de Bernat Tous per la banda dreta i que ha posat el 31 a 21.

Amb l'ampli avantatge, Xepkin ha fet rotacions i ha donat minuts als menys habituals. Els santcugatencs han baixat lleugerament la intensitat defensiva i juntament amb algunes aturades del porter visitant, la distància s'ha vist reduïda. Tot i això, en atac JordanCorrero i Vaz han mantingut la distància entre els sis i vuit punts de diferència.

Amb tot, s'ha arribat als últims minuts de partit i les darreres jugades han estat un intercanvi de punts per als dos equips. Finalment, l'Handbol Poblenou ha pogut encadenar tres bones jugades d'atac consecutives i ha maquillat el marcador per al 37 a 30 final.