Victòria vital i de mèrit del Patí Hoquei Club Sant Cugat davant el Liceo

Victòria soferta i en el tram final per 3-1 que allunya l'equip de les darreres posicions de l'OK Lliga

Victòria soferta i de molt mèrit del Patí Hoquei Club Sant Cugat davant el Deportivo Liceo el dissabte 30 d'abril. Les vermell-i-negres s'han imposat per 3-1 després de remuntar en el tram final el gol de penal de les gallegues a la primera part. Laia Paredes, Maria Just i Txell Gimeno han estat les golejadores de l'equip. Amb la victòria, les santcugatenques escalen fins la novena posició a la classificació.

El partit ha començat amb un intercanvi d'aproximacions i llançaments llunyans de tots dos equips que pocs problemes han reportat a les porteres. Prop de l'equador de la primera part, Beto Borregán ha demanat un temps mort que ha despertat les seves jugadores. Immediatament després de l'aturada, el PHC Sant Cugat ha tingut una gran ocasió per avançar-se, però la passada enrere d'Andrea Massons l'ha interceptat la portera visitant a temps. El Liceo no ha trigat gaire en aturar de nou el partit després d'uns minuts on el PHC Sant Cugat s'ha refet amb el control del joc.

L'aturada del tècnic visitant ha esperonat les gallegues, que en un minut han estat capaces de forçar dos penals. El primer l'ha aturat bé Irache Candal, però el segon, amb una rematada a l'escaire de la jugadora visitant, ha estat imparable per la jove portera vermell-i-negra. Un gol que ha significat el 0-1 a sis minuts i escaig del descans.

A partir d'aquí, un nou temps mort de Borregán li ha atorgat el domini de nou a l'equip local que a poc menys de tres minuts pel descans ha tingut una gran oportunitat d'empatar gràcies a una falta directa. Laura Porta no ha encertat i tot i el parell d'ocasions de les quals l'equip ha disposat a continuació -una de Laia Paredes ben clara al contraatac-, el marcador no s'ha mogut més arribant amb el 0-1 a l'intermig.

La segona part ha començat amb les vermell-i-negres (avui de blanc) dominant i el Liceo esperant a la contra. Així ha arribat la primera gran ocasió, pilota recuperada per les visitants al mig del camp i un mà a mà ben frustrat per Candal. Posar-se 0-2 hauria estat massa per les aspiracions santcugatenques. A l'altre costat, una bona mitja volta d'Aida Anton al minut set de la segona ha estat la primera oportunitat clara que han tingut les locals d'empatar en el segon període.

L'equip de Beto Borregán, de fet, ha estat el gran dominador dels primers deu minuts de la segona, acaparant la possessió i rondant amb assiduïtat la porteria defensada pel Liceo. Tant ha estat així que les gallegues s'han vist obligades a demanar el primer temps mort de la segona en cerca de canviar una dinàmica perillosa per elles. Es començava a respirar un aroma de gol a favor del PHC Sant Cugat.

Executant en el tram final

El domini aclaparador, però, també et genera vulnerabilitat en les transicions i així ho ha buscat aprofitar el Liceo que passats uns segons del minut tretze de la segona, hauria pogut ampliar la diferència amb un contraatac teva-meva conduït per la dreta i finalitzat per l'esquerra que s'ha estavellat al pal. No obstant això, d'una porteria a l'altra, l'esforç ha tingut premi i en una jugada embolicada amb la pilota morta gairebé a la línia de gol, Laia Paredes ha marcat l'empat que feia minuts que es respirava. Tot plegat amb deu minuts encara per jugar.

Dos minuts més tard, el marcador ha pogut fer el gir definitiu a favor de les vermell-i-negres, però Maria Just ha errat el mà a mà del que ha disposat, mantenint-se així l'1-1 a vuit minuts per acabar el matx. De totes maneres, la justícia que tan poc ha acompanyat l'equip darrerament avui sí que ha aparegut i la mateixa Maria Just s'ha refet de l'errada anterior i ha capgirat el marcador culminant una gran jugada individual de Laia Paredes. La jove jugadora del PHC Sant Cugat ha col·locat el 2-1 a manca d'un minut i 47 segons pel final. Un gol in extremis que ha fet embogir el públic i la grada jove.

El Liceo s'ha bolcat a la recerca de l'empat, fins i tot ha estavellat una pilota al pal després d'una falta directa molt protestada, però a deu segons del final i amb portera-jugadora, les gallegues han perdut la pilota i Txell Gimeno ha aprofitat per sentenciar el matx de manera definitiva i atorgar una victòria balsàmica i vital pel PHC Sant Cugat.

"La clau ha estat creu-re" ha sentenciat Alberto "Beto" Borregán a l'acabar el partit. "Si totes van a una i creuen en l'equip, en la lluita, en el guió establert, al Sant Cugat és molt difícil guanyar-lo. Queda feina per fer, però les noies s'ho han cregut i al final arriba el premi" ha afegit també l'entrenador del PHC Sant Cugat.

L'entrenador també ha volgut reforçar la confiança en un grup amb el que mai ha deixat de creure de cara també als tres partits tan importants que li resten a l'equip. "Cada vegada som millors, però ens falta molt gol, som molt joves i és cert que hi ha certa desil·lusió de veure'ns abaix, però jo estic molt content amb elles."

Ara arriba una setmana de descans abans d'afrontar l'important compromís de visitar la pista del Club Patí Vilanova el proper 14 de maig. Una victòria contra el penúltim classificat deixaria amb molt bona posició les santcugatenques de cara als decisius duels contra el Voltregà i el Mataró amb els que l'equip tancarà la competició.