VÍDEO: Benhmbarka i Bahom guanyen una Sant Silvestre de rècord

Els atletes marroquins guanyen, per primera vegada, aquesta cursa de 10 quilòmetres, que ha batut un nou rècord de participació, amb 2.576 atletes

Hasna Bahom guanya la Sant Silvestre en la categoria femenina. FOTO: Pere Fernández Hasna Bahom guanya la Sant Silvestre en la categoria femenina. FOTO: Pere Fernández
Els atletes marroquins Mohamed Benhmbarka, en categoria masculina, i Hasna Bahom, en femenina, s'han adjudicat, per primera vegada, la Sant Silvestre de Sant Cugat, que s'ha celebrat aquest dilluns, 31 de desembre, a la tarda, i que ha batut un nou rècord de participació, amb 2.576 atletes (3.380 inscrits) que han creuat la línia de meta. Benhmbarka, del club Runnersworld Tarragona, ha fet un temps de 30 minuts i 12 segons, i Hasna Bahom, de La Sansi, 35 minuts i 34 segons.

Mohamed Benhmbarka, de 34 anys i veí de Sant Celoni, ha superat el principal favorit d'aquesta cursa de 10 quilòmetres, el terrassenc Jaume Leiva, a qui en el quilòmetre 6, després d'un canvi de ritme, ha començat a deixar enrrere. A partir d'aleshores, l'atleta del Marroc ha liderat la prova en solitari, fins al final. Benhmbarka ha guanyat la recent Sant Silvestre d'El Masnou. Després de la cursa, el campió ha explicat que "avui, el temps no era el més important perquè el circuit no és el més adient. El més important era guanyar la carrera. Espero que l'any que ve torni a córrer i faci millor temps".

Bahom, com si fos de Sant Cugat
Hasna Bahom, també de 34 anys, la campiona absoluta de les últimes quatre edicions de la Mitja Marató de Sant Cugat, ha guanyat per primera vegada la Sant Silvestre de Sant Cugat. També ho ha fet en les recents Sant Silvestre de Lloret i Viladecans, mentre que ha estat segona a El Masnou. Bahom ha assenyalat que "venia a per la marca. És l'última cursa de l'any i estic preparant la marató. He anat al meu ritme i pensava que alguna de les noies aniria amb mi, però he anat sola des del principi. Així que he anat a per la victòria". També ha detallat que "m'agrada molt córrer a Sant Cugat. La cursa és molt bona i està molt ben organitzada. Desitjo estar-hi l'any que ve una altra vegada".

Vasco, Ait i Álvarez, també protagonistes
D'altra banda, també cal destacar la cinquena posició de la reconeguda atleta espanyola María Vasco (37.50), i els santcugatencs Abdel Ait (31.52), sisè, i Olga Álvarez (39.49), catorzena. També hi ha participat la nedadora santcugatenca Erika Villaécija.

Per tercer any consecutiu, Sant Cugat ha acollit la 14a Garmin Sant Silvestre Barcelonesa-Sant Cugat, que coorganitzen, un any més, el Club Atlètic Barcelonès i l'Ajuntament de Sant Cugat.

Premis als 25 primers
L'organització ha lliurat els premis als tres primers classificats, mentre que la resta de premis -del 4t al 25è de la general (masculí i femení)-, als millors de cada categoria, per equips, i al primer atleta local home/dona es lliuraran el divendres 11 de gener, a l’ajuntament de Sant Cugat. També s'endurà un premi el millor atleta disfressat de la cursa. També s'ha convocat un concurs de fotografia.

Aquesta cursa, tres anys més a Sant Cugat
La Sant Silvestre de Sant Cugat se celebrarà els pròxims tres anys, segons l'acord que han segellat el Club Atlètic Barcelonès i l'Ajuntament de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem