Vídeo: Els atletes locals Fernando Ruiz i Olga Álvarez guanyen la MoonRace al CAR

En la primera edició de la Cursa Nocturna Popular hi han participat un total de 1095 atletes

Els atletes de Sant Cugat Fernando Ruiz de Pedro (corredor independent) i Olga Álvarez Rubio (Diputació de Barcelona) són els guanyadors de la primera edició de la Cursa Nocturna Popular MoonRace, que s'ha celebrat la nit d'aquest dimarts, 23 de juliol, al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, amb més d'un miler de participants.

Fernando Ruiz de Pedro, que ha fet un temps de 25 minuts i 32 segons, ha assegurat al TOT Sant Cugat que "és molt gratificant guanyar a casa, a Sant Cugat. Estic molt content". El campió absolut masculí també ha explicat que "m'ha sorprès que hi hagués tanta participació i tot el públic que animava els atletes pels carrers de la ciutat. La MoonRace és una cursa molt agradable i que té molta projecció".

Per la seva banda, Olga Álvarez, 25a a la classificació general amb un temps de 29.57, ha destacat l'atractiu que suposa pels atletes "que la cursa comenci i acabi al Centre d'Alt Rendiment", així com també l'excel·lent organització. Álvarez, de 42 anys, ha aconseguit recentment una tercera posició en els 5.000 metres i una cinquena plaça en els 1.500 metres en el Campionat d'Espanya de Veterans. L'atleta de Sant Cugat és una corredora fixe en diferents proves atlètiques que se celebren al municipi, com el Cros Ciutat de Sant Cugat, que n'és l'actual campiona en categoria sènior; la prova de 5 quilòmetres de la Mitja Marató de Sant Cugat, i la Sant Silvestre de Sant Cugat.

Hi corren més d'un miler d'atletes
La primera edició de la Cursa Nocturna Popular MoonRace, que ha organitzat el CAR de Sant Cugat, ha comptat amb una participació de 1095 (s'hi van inscriure 1.394 atletes). La prova, amb sortida i arribada a la pista d'atletisme del CAR, ha començat a les 21.30 hores, amb un circuit urbà per Sant Cugat de 8 quilòmetres. Ha estat una cursa nocturna sota la lluna plena.

El secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, que també hi ha participat, ha qualificat aquesta cursa atlètica d'"èxit total" i ha destacat que "la gent ha respòs a la prova. Sant Cugat s'hi ha bolcat". "És una cursa magnífica, sobretot per les condicions que es corre: és estiu i lluna plena", ha subratllat.

Podria tenir continuïtat
Joan Fontserè, director del CAR de Sant Cugat, ha destacat el fet d'"obrir una institució com és el CAR a la ciutadania". "Un cop vist l'èxit que ha tingut la MoonRace té opcions que aquesta prova se segueixi convocant i que, fins i tot, es consolidi", ha concretat.

L'organització ha lliurat un trofeu als tres primers classificats (masculí i femení) de la prova, el primer i la primera atleta de Sant Cugat i també l'atleta més gran i més petit de la cursa (masculí i femení). El TOT Sant Cugat i el Diari de Sant Cugat han estat, entre d'altres, entitats col·laboradores d'aquesta MoonRace. Abans, durant i després de la cursa, el grup de tabals Atabalades ha amenitzt la cursa. També hi ha hagut una botifarrada popular.

Els tres últims actes del 25è aniversari
Aquest ha estat un dels actes de celebració del 25è aniversari del CAR de Sant Cugat. Els dos últims actes seran una taula rodona 'La presència del CAR als mitjans', al setembre, i un sopar de cloenda i lliurament del llibre del 25è aniversari, el divendres 18 octubre.

 
Comentaris

Destaquem