Vídeo: Inauguració de la International Cup 2013

Després de la cerimònia, Espanya i Canadà han jugat el partit inaugural que ha finalitzat amb el resultat d'1-6

Els bastoners, com els geganters i els capgrossos, han participat de la cerimònia. FOTO: Estefania Biedmar Els bastoners, com els geganters i els capgrossos, han participat de la cerimònia. FOTO: Estefania Biedmar
Desfilada de les seleccions. FOTO: Localpres Desfilada de les seleccions. FOTO: Localpres
Partit inaugural entre Espanya i Canadà. FOTO: Estefania Biedmar Partit inaugural entre Espanya i Canadà. FOTO: Estefania Biedmar
Muntatge audiovisual. FOTO: Localpres Muntatge audiovisual. FOTO: Localpres

La Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral ha donat el tret de sortida aquest dissabte 27 de juliol al vespre amb la cerimònia inaugural i el primer partit de la competició. Aquesta competició, que es disputarà fins el 10 d'agost a les instal·lacions de la ZEM Jaume Tubau, és classificatòria pel campionat del món del 2015, encara sense seu.

La cerimònia s'ha iniciat amb l'actuació de bastoners, capgrossos i gegants i la presentació de la mascota Cuga. Posteriorment ha tingut lloc la desfilada de les 16 seleccions participants i un cop acabada, les autoritats, encapçalades per l'alcaldessa, Mercè Conesa, han fet els parlaments. Hi han intervingut també Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, i Tom Langen, responsable de futbol 7 de la Federació Internacional Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA).

Finalment, i abans de donar pas al partit inaugural, s'ha fet la hissada de la bandera del campionat i el jurament en favor del fair-play. El jurament l'han fet tres jugadors, un d'ells el català Noé Adell.

Espanya-Canadà
Les seleccions d'Espanya i Canadà han disputat el partit inaugural, corresponent a la primera jornada grup A. El resultat final ha estat d'1 gol a 6. El conjunt espanyol s'ha avançat en la primera part, però no ha pogut evitar la remuntada dels nord-americans, que han estat molt superiors, especialment en el segon temps. Cal destacar l'efectivitat anotadora del davanter canadenc Matt Brown, autor de quatre gols. Pots consultar tots els resultats i les classificacions a la pàgina oficial.

Èxit de la jornada inaugural
Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, ha assenyalat que la cerimònia "ha tingut molt bona acollida. Estem contents, amb les graderies plenes, estem encantats". Mercè Conesa ha reconegut que "fa molta il·lusió acollir aquest campionat" i ha dit que "és una bona oportunitat per veure la tasca que s'està fent amb l'esport i les persones amb discapacitat, és fa molt bona feina a molts països i és una bona manera de visibilitzar-la".

Muntatge audiovisual final
Acabat el partit entre la selecció amfitriona i la canadenca, s'ha projectat un muntatge audiovisual sobre una pantalla gegant, amb música de les cantants Ingrid Morral i Alba Llibre, i de la Societat Coral La Lira. L'espectacle també ha comptat amb dues actuacions de l'Esbart.

 
Comentaris

Destaquem