El walking futbol es vol instal·lar a Sant Cugat

L'entitat Walking Futbol Union ha demanat una instal·lació a l'Ajuntament, que hi col·laborarà

L'entitat Walking Futbol Union (central@walkingfutbol), amb seu a Barcelona, vol implantar l'esport del walking futbol a Sant Cugat. Així ho ha explicat Silvio Sims, president de Walking Futbol Union, en la presentació pública d'aquesta disciplina esportiva a la ciutat. L'acte s'ha celebrat a L'Ateneu Santcugatenc, aquest dimarts, 17 de desembre, al matí, davant una quinzena de persones. Walking Futbol Union és una iniciativa de Silvio Sims i Steve Archibald, exjugador escocès del FC Barcelona.

Es juga caminant, amb un màxim de tres tocs per jugador

En el walking futbol, un esport originari de la Gran Bretanya, es pot jugar en un camp de futbol sala (mini) o futbol 7 (maxi), molt fàcil de jugar, amb molt poc contacte entre jugadors i que dura entre 50 minuts i una hora. En el primer cas hi juguen cinc jugadors de camp i un porter, i en el segon ho poden fer 8 o 9 jugadors i un porter. El joc consisteix a marcar un gol en porteria contrària, caminant (està prohibit córrer) i amb un màxim de tres tocs per jugador. És un esport pensat per a gent gran, de més de 50 anys, però també hi poden jugar nois i noies. Com es fa en el rugbi, després del partit hi ha un tercer temps, on està prohibit parlar de futbol.

Silvio Sims: "Aquest és l'esport més igualitari i democràtic que existeix"

 

El walking futbol, que compta amb la col·laboració de l'Agrupació Barça Jugadors, té tres objectius: fer salut i és un esport social (està prohibit cridar) i psicològic. "És un esport que no té límits, ni d'edat ni de res, per a homes i dones. Hem creat una reglamentació. Aquest és l'esport més igualitari i democràtic que existeix", ha detallat Silvio Sims, exfutbolista hongarès que el practica als seus 69 anys.

IMG 5020

L'acte de presentació s'ha fet a L'Ateneu Santcugatenc. FOTO: Àlex López Puig

Silvio Sims: "Necessitem una instal·lació per a practicar-lo a Sant Cugat dos cops per setmana"

Silvio Sims, que viu a Bellaterra, ha explicat que Walking Futbol Union "vol introduir aquest esport al Vallès, i també a Sant Cugat. Necessitem una instal·lació per a practicar-lo a Sant Cugat dos cops per setmana (entrenament i partit). Ens hem d'asseure amb la regidora i parlar-ne. Volem posar-ho en marxa el més ràpid possible".

L'Ajuntament hi donarà suport

En aquesta línia, Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania, Salut i d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha assenyalat que "hi ha contractes de l'empresa que ara estar gestionant equipaments esportius municipals que finalitzen aviat i volem modificar el contracte amb l'empresa gestora per modificar els horaris d'ús dels equipaments per incorporar altres activitats, com incorporar aquesta pràctica esportiva".

Walking Futbol Unión també col·labora amb la Fundació Gandhi, a qui organitza partits de walking futbol, i en la presentació s'ha mostrat obert a col·laborar amb les entitats inclusives de Sant Cugat.

A Barcelona, més de 60 jugadors i jugadores entrenen al Centre Esportiu Municipal Arístides Maillol, davant de la porta d'accés número 9 de l'estadi de futbol del FC Barcelona.

En l'acte, també hi han assistit, entre altres, Àlvar Roda, president de l'Ateneu Santcugatenc; Josep Maria Félez, president de la Penya Blaugrana Sant Cugat i Ferran Felius, representant de l'associació santcugatenca Acompanya'm.

 
Comentaris

Destaquem