Xavi: "M'omple d'orgull veure com superen les seves limitacions"

El jugador del FC Barcelona apadrina la Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral com a ambaixador de l'Obra Social "la Caixa"

Xavi Hernández jugant a futbol a la plaça de l'Ajuntament. FOTO: Artur Ribera Xavi Hernández jugant a futbol a la plaça de l'Ajuntament. FOTO: Artur Ribera
Xavi Hernández jugant a futbol a la plaça de l'Ajuntament. FOTO: Artur Ribera Xavi Hernández jugant a futbol a la plaça de l'Ajuntament. FOTO: Artur Ribera
Una Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Cugat plena a vessar ha estat l'escenari aquest dimecres, 22 de maig, al migdia, de la presentació de la Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral, que acollirà Sant Cugat del 27 de juliol al 10 d'agost. El campionat es jugarà a la ZEM Jaume Tubau i a la ZEM La Guinardera.

Xavi Hernández apadrina el torneig
L'acte ha comptat amb Xavi Hernández, jugador del Futbol Club Barcelona, que apadrina aquest esdeveniment com a ambaixador de l'Obra Social "la Caixa", principal entitat col·laboradora del torneig. Aquest campionat l'organitzen la Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA), la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Lesió Cerebral (FEDPC), i la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC).

Xavi Hernández s'ha mostrat "molt content i molt il·lusionat de poder participar en aquest projecte. M'omple d'orgull veure tota aquesta gent que supera aquestes limitacions per practicar l'esport, en aquest cas el futbol".

La més important després dels Paralímpics de Barcelona 1992
La Copa Intercontinental de Futbol 7, que per primera vegada es disputa a l'Estat espanyol i és la més important celebrada a Catalunya des dels Jocs Paralímpics de Barcelona 1992, comptarà amb la participació de 16 seleccions nacionals, amb més de 300 futbolistes i tècnics. Aquests països són: Anglaterra, Escòcia, Irlanda, Irlanda del Nord, Holanda, Portugal, Ucaïna, Rússia (guanyadora de la medalla d'or dels Jocs Paralímpics de Londres 2012), Espanya, Estats Units, Argentina, Brasil, Canadà, Veneçuela, Japó i Austràlia. Aquesta competició, comparable a un Campionat del Món, és classificatòria per al Mundial per a persones amb lesió cerebral del 2015, en el que es classificaran les vuit primeres seleccions nacionals.

A banda de Xavi Hernández, l'acte ha estat presidit per Ivan Tibau, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Josep Salom, diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona; Víctor Guardiola, delegat general de "la Caixa" a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i el santcugatenc Carles Muñoz, president del Comitè Organitzador de la Copa Intercontinental i també president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals. El TOT Sant Cugat i el Diari Sant Cugat són dos dels mitjans oficials d'aquesta competició.

 
Comentaris

Destaquem