Aprovada la retribució de l'equip de govern amb un estalvi d'un 5'6%

L'oposició critica que els regidors que tenen dedicació parcial cobrin poc menys que els que tenen dedicació completa

Un ple extraordinari celebrat aquest dilluns 11 juliol ha servit per aprovar les retribucions dels polítics de la ciutat. Segons ha exposat el tinent d’alcalde de Governació i seguretat, Jordi Puigneró, reduint una tinència d’alcaldia i augmentant el nombre de regidors a dedicació parcial s’ha aconseguit reduir la despesa un 5,6%. Així, els tinents d’alcalde a dedicació exclusiva (un total de 2) cobraran un sou de 60.744 euros bruts anuals mentre que els que exerciran el seu càrrec en dedicació parcial (3 regidors) percebran 52.777 euros. Pel que fa els regidors delegats rebran 47.529 euros els que hi dediquin tota la jornada (3) i 28.430 els que hi dediquin mitja (4). A la xifra del 5'6% d'estalvi no estan computats els 24.000 euros anuals assignats a la regidora sense cartera, Silvia Cazorla ja que no forma part de l'equip de govern. Sumant les retribucions de Sílvia Cazorla l'estalvi suposa un 2'6%.

Les excepcions
A l’organigrama de les retribucions hi ha dos casos especials. El primer és el regidor de Serveis Socials Joventut i Habitatge, Raül Grangé, que per “acumulació de tasques” tindrà un salari de quasi 60.000 euros l’any. El segon és el ja mencionat cas de la regidora sense cartera, Sílvia Cazorla, que malgrat no capitanejar cap àrea de govern cobrarà 24.000 euros anualment (com els regidors portaveus de l'oposició).

Una altra especificitat és el sou de l’alcaldessa. Tot i que la moció aprovada assigna a Mercè Conesa 79.100 euros bruts anuals, l’alcaldessa ha renunciat a aquesta retribució i cobra 96.900 euros com a vicepresidenta de la Diputació. A banda perceb de l’Ajuntament 24.000 euros en concepte de dietes i assistències.

L'últim cas especial és el del regidors de Territori i Sostenibilitat, Josep Romero que ja perceb un subsidi per discapacitat i que de l’Ajuntament rebrà 30.247 en concepte de dietes i assistències. En total (comptant sous i dietes i sense sumar el sou de l’alcaldessa) els 15 membres l’equip de govern reben 621.500 euros bruts cada any. En altres paraules uns 2’5 milions d’euros durant tot el mandat.

Cal afegir que els regidors tant de govern com de l'oposició treballen amb el sou congelat des del principi de l'anterior mandat i està previst que continuï així fins a finals d'aquest mandat. Si a la reducció de la despesa dels sous de l'equip de govern se li suma la dels càrrecs de confiança en total el nou organigrama tècnic representa un estalvi al municipi d'un 15% respecte l'última etapa de mandat de l'ex alcalde Lluís Recoder.

Crítiques de l’oposició
Els membres de l’oposició han criticat que la diferència de retribucions entre regidors amb dedicació exclusiva i dedicació parcial no fos del 50%. Ferran Villaseñor lamenta, des del PSC, que no s’especifiqués les hores o el volum de feina que significa una dedicació parcial. El portaveu de la CUP, Guim Pros s'ha mostrat sorprès que en les tinències d’alcaldia la diferència entre dedicar tot el temps o la meitat sigui de 8.000 euros l’any. Per la seva banda, Joan Calderon considera l’estructura tècnica i política sobredimensionada. Menys crític va ser el PP que s'ha limitat a “respectar la decisió del govern”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem