Carbasses

Per menjar i per fer decoracions de Halloween
Les carbasses són bones per a la pell, la vista i les mucoses, i enforteixen el sistema immunològic.
Les podeu cuinar de moltes formes: bullides, en puré, a la brasa, gratinades... Hi ha carbasses de diferents formes, mides i colors, i es poden trobar al mercat durant tot l’any, tot i que les varietats més dolces són les d’hivern. Tingueu en compte que no totes les varietats serveixen per menjar, aquestes són les ideals per decorar tallant cares terrorífiques.
Fruita Seca

És un aport important d’energia
Diversos estudis mostren que el consum de fruita seca podria exercir un efecte protector per prevenir certes patologies (malalties cardiovasculars, alguns tipus de càncer, deteriorament cognitiu...), gràcies al seu contingut en antioxidants, pel qual destaquen les nous, les pacanes, les avellanes, les ametlles, les nous del Brasil, les macadàmies, els pinyons, els festucs i els anacards. La fruita seca la podeu prendre en amanides, en pastissos, salses...
Panellets

Els dolços típics de la diada de Tots Sants
Es diu que el seu origen es remunta quan els campaners que es passaven tota la nit tocant a morts els menjaven per agafar forces. Alguns trucs: Perquè els pinyons s’enganxin més fàcilment, barregeu el rovell d’ou amb almívar. Si en feu molts, perquè no es facin malbé, el millor és que els congeleu crus i els coeu el dia que els vulgueu menjar. S’han de coure al forn ben calent durant uns 3 o 4 minuts, amb el foc de dalt.
Bolets

Ingredients de molts plats catalans
Necessiten humitat i calor per desenvolupar-se, per això se’ls pots trobar als boscos uns 21 dies després d’haver plogut.
Si sortiu a buscar-ne no removeu la fullaraca amb rasclets, colliu els bolets sencers fent palanca amb la navalla i fiqueu-los en un cistell, mai en una bossa de plàstic. Per netejar-los a casa, utilitzeu un drap humit o un rajolí d’aigua freda i eixugueu-los bé perquè no absorbeixin l’aigua i es facin malbé.
Moniatos

Són una bona font de provitamina A
Aquests tubercles originaris dels tròpics de l’Amèrica Central es conreen des de fa més de 8.000 anys i amb aquests es poden fer tant plats dolços com salats. Contenen hidrats de carboni complexos i sucres, i un 2% de proteïna rica en metionina, un tipus d’aminoàcid essencial poc habitual en els productes vegetals, per això pot ser interessant per a les persones vegetarianes. Són bons per al fetge, els ulls i la pell.
Castanyes

Ideals per estudiants i esportistes
Per Tots Sants i el dia dels Difunts se celebra la festa popular de la Castanyada, on tenen gran protagonisme les castanyeres. Aquest ofici va néixer a finals del segle xviii i encara es manté en molts pobles i ciutats, amb les seves petites parades de castanyes rostides. Les castanyes són molt energètiques però tenen pocs greixos i el seu consum ajuda a augmentar el colesterol bo, rebaixant el dolent, i a combatre l’anèmia.

Per menjar i per fer decoracions de Halloween
Les carbasses són bones per a la pell, la vista i les mucoses, i enforteixen el sistema immunològic.
Les podeu cuinar de moltes formes: bullides, en puré, a la brasa, gratinades... Hi ha carbasses de diferents formes, mides i colors, i es poden trobar al mercat durant tot l’any, tot i que les varietats més dolces són les d’hivern. Tingueu en compte que no totes les varietats serveixen per menjar, aquestes són les ideals per decorar tallant cares terrorífiques.
Fruita Seca

És un aport important d’energia
Diversos estudis mostren que el consum de fruita seca podria exercir un efecte protector per prevenir certes patologies (malalties cardiovasculars, alguns tipus de càncer, deteriorament cognitiu...), gràcies al seu contingut en antioxidants, pel qual destaquen les nous, les pacanes, les avellanes, les ametlles, les nous del Brasil, les macadàmies, els pinyons, els festucs i els anacards. La fruita seca la podeu prendre en amanides, en pastissos, salses...
Panellets

Els dolços típics de la diada de Tots Sants
Es diu que el seu origen es remunta quan els campaners que es passaven tota la nit tocant a morts els menjaven per agafar forces. Alguns trucs: Perquè els pinyons s’enganxin més fàcilment, barregeu el rovell d’ou amb almívar. Si en feu molts, perquè no es facin malbé, el millor és que els congeleu crus i els coeu el dia que els vulgueu menjar. S’han de coure al forn ben calent durant uns 3 o 4 minuts, amb el foc de dalt.
Bolets

Ingredients de molts plats catalans
Necessiten humitat i calor per desenvolupar-se, per això se’ls pots trobar als boscos uns 21 dies després d’haver plogut.
Si sortiu a buscar-ne no removeu la fullaraca amb rasclets, colliu els bolets sencers fent palanca amb la navalla i fiqueu-los en un cistell, mai en una bossa de plàstic. Per netejar-los a casa, utilitzeu un drap humit o un rajolí d’aigua freda i eixugueu-los bé perquè no absorbeixin l’aigua i es facin malbé.
Moniatos

Són una bona font de provitamina A
Aquests tubercles originaris dels tròpics de l’Amèrica Central es conreen des de fa més de 8.000 anys i amb aquests es poden fer tant plats dolços com salats. Contenen hidrats de carboni complexos i sucres, i un 2% de proteïna rica en metionina, un tipus d’aminoàcid essencial poc habitual en els productes vegetals, per això pot ser interessant per a les persones vegetarianes. Són bons per al fetge, els ulls i la pell.
Castanyes

Ideals per estudiants i esportistes
Per Tots Sants i el dia dels Difunts se celebra la festa popular de la Castanyada, on tenen gran protagonisme les castanyeres. Aquest ofici va néixer a finals del segle xviii i encara es manté en molts pobles i ciutats, amb les seves petites parades de castanyes rostides. Les castanyes són molt energètiques però tenen pocs greixos i el seu consum ajuda a augmentar el colesterol bo, rebaixant el dolent, i a combatre l’anèmia.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok