Arreglada la porta de la muralla del Monestir

Ja s'han acabat les obres per reparar la porta que va quedar malmesa arran d'un xoc frontal d'un cotxe una matinada de diumenge

La muralla ha quedat malmesa FOTO:Cedida La muralla ha quedat malmesa FOTO:Cedida
Les destrosses de la muralla. FOTO: Cedida Les destrosses de la muralla. FOTO: Cedida
La porta de la muralla del Monestir ja està llesta per celebrar la Festa Major. Les obres de reparació de la muralla del Monestir han finalitzat aquest dimarts 25 de juny i han consistit en reconstruir part de la porta de la muralla est que va quedar malmesa quan un conductor es va estampar frontalment contra ella durant la matinada del diumenge, 14 d'abril. Aquest va ser el tercer accident d'aquest tipus i el que ha malmès més la muralla.

Els treballs, que s’han adjudicat a l’empresa Urcotex per un valor de 5.314’32 euros, han finalitzat abans de l'inici de la Festa Major, com estava previst. L’Ajuntament ha derivat el cost de la factura de la reparació a l’empresa asseguradora del vehicle que va provocar els desperfectes. De moment el Consistori encara no ha emprès accions legals en contra l'autor dels fets perquè estan pendents de l’inici del procés judicial.

Cal recordar que la muralla del Monestir forma part del catàleg de patrimoni del municipi i és un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. D’altra banda, pel que fa a l’empresa adjudicatària de les obres, Urcotex, està especialitzada en la rehabilitació d’edificis i restauració de monuments. A Sant Cugat ha dut a terme les obres de rehabilitació del Celler Cooperatiu per tal d’adequar-lo com a subseu del Museu de Sant Cugat i convertir-lo en un equipament municipal polivalent.

 
Comentaris

Destaquem