Arrenca el nou curs escolar amb novetats marcades per les retallades

La supressió de la sisena hora i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la immersió lingüística, entre les principals novetats

El nou curs escolar ha començat aquest dilluns amb un paquet de mesures aportades per les retallades. Entre elles, la supressió de la sisena hora, l'augment d'estudiants, la recuperació dels exàmens de setembre i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la immersió lingüística. La coordinadora de l’AMPA de Sant Cugat, Charo Sebastián, ha fet al·lusió quant a la desaparció de la sisena hora assegurant que així "no anirem cap a l'excel·lència; quan augmenta el nombre de nens, es manté el número de professors, pugen les ràtios i cada vegada hi ha menys hores lectives". Sebastián ha indicat que el curs ha començat sense incidències i ha vaticinat que aquesta tardor "serà difícil per a les famílies" pels increments en els preus dels autobusos escolars.

Aquest nou curs escolar s'ha iniciat amb 19.262 alumnes en les escoles santcugatenques. D’aquests 8.233 seran alumnes de les escoles públiques; 7.191 de les concertades i 3.832 de les privades. El nou curs ha arrencat amb 441 estudiants més que l’any passat, quan van assistir 18.821 estudiants a les aules santcugatenques. D’aquests nous alumnes, 431 cursaran estudis en els centres públics, els quals han assumit aquest gruix gràcies a l’obertura d’un tercer grup de P3 a l’escola Pi d’en Xandri, l’ampliació de ràtio i l’entrada en funcionament de l’escola bressol El Molí, situada a les Planes. En la presentació del curs escolar i davant un centenar de persones de la comunitat educativa santcugatenca, l’alcaldessa, Mercè Conesa va reconèixer la tasca de l’equip docent i va assenyalar que la “crisi severa” farà “congelar projectes”, per la qual cosa s’haurà de prioritzar entre “allò que és indispensable del que és superflu”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem