Augmenten les mesures per reduir el soroll i la seguretat en festes majors i altres activitats

Dues partides pressupostàries de 2015 estan encaminades a millorar els sistemes de regulació del soroll i la seguretat

L'Ajuntament ampliarà aquest 2015 les mesures de control de la contaminació acústica, especialment en festes majors i altres activitats similars on el soroll excedeixi del permès i provoqui molèsties als veïns. En concret, el pressupost de 2015 contempla dues partides que tenen relació directa amb aquest problema.

En primer lloc s'ha creat una nova partida de control de la contaminació acústica en festes majors de 18.000 euros. D'altra banda, també s'ha ampliat notablement una altra partida, la de control de la seguretat d'instal·lacions (festes, fires, etc.), que passa de 9.000 a 23.000 euros. Per contra, s'hi ha reduït de 12.500 a 9.000 euros la partida de mesures de control de la contaminació atmosfèrica, donat que una part d'aquests diners es destinaven precisament a combatre la contaminació acústica.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, reconeix que cal controlar millor la contaminació acústica en totes aquelles activitats que pel seu tarannà són sorolloses: "Sabem que és un tema polèmic, però la realitat és que tenim una població que no viu a prop, viu al costat d'aquestes activitats! Si volem que es continuïn fent aquestes activitats i que es pugui garantir el dret al descans, necessitem limitadors acústics i un sistema de control". Puigdomènech va més enllà i apunta que és una mesura de protecció pels veïns però també per les mateixes activitats: "Si no protegim els veïns el que acabarà passant és que no es podran fer aquest tipus d'activitats".

Aquesta és, per tant, una mesura més que aplica l'Ajuntament en consonància amb el Pacte per la Nit. Cal recordar que fa escassament dos mesos el consistori va aprovar una mesura temporal per la qual totes les activitats haurien d'acabar a les dotze de la nit. L'Ajuntament ja va instal·lar 11 limitadors acústics en la darrera Festa Major de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem