Aymerich nega haver realitzat cap il·legalitat amb l'assentament de Boehringer

Reproduïm les respostes de l'exalcalde de Sant Cugat Joan Aymerich sobre l'acusació de presumptes irregularitats urbanístiques a Can Mates durant els anys 90

Joan Aymerich, alcalde de Sant Cugat entre 1987-1999, ha volgut fer declaracions públiques al TOT Sant Cugat després que dilluns passat es va saber que estava acusat per la jutgessa d'instrucció número 4 de Rubí per cometre irregularitats urbanístiques en la requalificació d'uns terrenys  de Can Mates per afavorir l'assentament de la seu de la multinacional farmacèutica Boehringer Ingelhem durant els anys noranta.

“El que jo signo estava avalat”

“Difícilment un alcalde de les dimensions d'una ciutat com Sant Cugat es pot llegir tots els escrits que ha de signar cada dia. Tots els informes, decrets, etc. sempre van avalats per un informe tècnic o jurídic. Per tant, al costat de la signatura de l'alcalde, hi ha també la d'un arquitecte o d'un jurista”.

“La jutgessa em va dir: vostè reconeix aquesta firma? Jo li vaig dir que sí, que era la meva. És la de l'alcalde que dóna fe del que diu el tècnic corresponent que també signa al costat. I això no vol dir que vulgui culpar ningú, però és impossible que un alcalde es pugui llegir tots els informes que ha de signar”.

“També li vaig dir a la jutgessa: si un alcalde o un Ajuntament no pot decidir allò que és important per una ciutat, no cal que hi hagi eleccions perquè qualsevol jutge pot determinar què pot fer en un poble o un altre...”.

“No entenc perquè aquest cas s'instrueix en un jutjat penal, si és un afer totalment de contenciós administratiu”.

“Tot el procés va ser legal”
“Tot comença amb el canvi de requalificació urbanística del sector de Can Mates, on no hi havia cap continuïtat urbana ni tampoc ara i que, a més, era urbanitzable. Què vam pensar? Que Sant Cugat ja estava creixent molt ràpidament i, si no fèiem res per evitar-ho, en poc temps hauríem arribat als 100.000 habitants; una ciutat que hauria estat impossible de mantenir.”

“Davant de la solitud d'una multinacional farmacèutica important com Boehringer que tria Sant Cugat per ubicar la seva seu a l'Estat espanyol, què vam fer? El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar la requalificació dels terrenys, el secretari general de l'Ajuntament, amb uns informes tècnics i jurídics favorables, va donar fe que allò que havíem aprovat era correcte. Aleshores, la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya ho revisa, aprova i dóna permís a l'Ajuntament perquè pugui fer l'aprovació definitiva d'aquesta requalificació de terrenys.”

“És més, després d'aquests tràmits, vam demanar un informe a la Comissió Jurídica Assessora perquè ens digués si en tot aquest procés s'havia beneficiat algú. I la comissió va ser molt taxativa: ni l'empresa ni l'Ajuntament s'havia aprofitat de res!”.

“Ara, si un propietari de part dels terrenys de Can Mates es va sentir afectat perquè va pensar que modificant la qualitat urbanística de la zona guanyaria menys si no es feien cases en lloc d'empreses... té el seu sentit, tenia el seu dret a denunciar-ho, però no és un tema penal, sinó administratiu”

“De corrupció, res!”
“D'aquí a tres dies, fora de Sant Cugat ja no en parlarà ningú d'aquest tema, però a Sant Cugat, malauradament, sí. El que trobo indignant és que algun regidor de l'oposició de l'Ajuntament de Sant Cugat parli ara de “corrupció”. Una cosa és que hi hagi un judici per prevaricació, que està pendent de jutjar, però una cosa molt diferent és parlar de corrupció. En cap moment l'autor d'acusació menciona aquesta paraula ni cap que se li assembli, ni en fa cap referència. I això no només em molesta, sinó que em fa mal.”

“Faig aquestes declaracions al TOT perquè no tinc res per amagar”

Aquestes declaracions s'han fet després de l'acusació de la jutgessa i després que l'alcaldessa demanés prudència a l'hora de fer afirmacions sobre el cas.

 
Comentaris

Destaquem