Cal Castillo denuncia que l'Ajuntament vol prohibir les visites al nucli zoològic

El propietari del nucli zoològic de Sol i Aire, amb vint anys de trajectòria, assegura que ha rebut una notificació del consistori on li prohibeixen que obri les seves portes a visitants

Els visitants poden veure animals de tot tipus. FOTO: Artur Ribera Els visitants poden veure animals de tot tipus. FOTO: Artur Ribera

L'Ajuntament no vol que el nucli zoològic de Cal Castillo rebi visitants, segons denuncia el seu propietari. Josep Castillo assegura haver rebut una notificació del consistori obligant-lo a tancar les portes al públic d'aquest centre zoològic, que fa vint anys que acull animals a Sol i Aire. La prohibició entraria en vigor des del mateix moment que Castillo va rebre la notificació, el dia 11 de gener.

Cal recordar que Cal Castillo tenia permís per funcionar com a nucli zoològic fins al 2018.

"Per ordre de l'Ajuntament de Sant Cugat, m'obliguen a tancar el nucli zoològic a tots els visitants", ha denunciat Josep Castillo, que apunta el motiu que ha mogut al consistori: "L'Ajuntament té la idea que els animals poden fer mal a les persones. M'han visitat centenars i centenars de nens en 20 anys i mai ha passat res".

Tot i això, Josep Castillo assegura que seguirà acceptant les visites digui el que digui l'Ajuntament.

Cop molt dur
El propietari de Cal Castillo es mostra molt dolgut per aquesta situació: "Amb molt de dolor al meu cor, em sento impotent i amb pocs mitjans econòmics per defensar la causa dels animals abandonats". "És molt dur per mi, no sé què faré", afegeix.

Josep Castillo recorda la seva tasca com a centre d'acollida d'animals: "Durant vint anys he recollit animals i mascotes abandonats o no volguts pels seus amos i mai he rebut una pesseta per la seva alimentació". El propietari també explica que hi ha gent que a les nits va al centre zoològic per deixar-hi els animals que no vol.

Centre pels nens
El centre zoològic Cal Castillo compta amb una setantena d'animals diferents entre burros; porcs autòctons, vietnamites i nans; a més de burros catalans; estruços; cabres tibetanes; daines i cavalls nans.

Durant aquest temps, milers d'escolars, nens amb discapacitats i famílies han visitat les seves instal·lacions per conèixer de prop la vida d'aquests animals. "Hi ha diumenges que hi ha 500 persones visitant el nucli", destaca. "No cobrem entrada", explica Castillo, que sí que dóna la possibilitat de fer donatius per tal d'ajudar a pagar l'alimentació d'aquests animals.

"Haig de mantenir molts animals que mengen molt. Em gasto uns 2.000 euros al mes, els meus estalvis els estic gastant en els animals", afegeix.

Conflicte que ve de lluny
Josep Castillo ha hagut de lluitar pel seu centre zoològic des d'inicis dels 2000. Des de llavors, o bé la Generalitat o l'Ajuntament li han posat pals a les rodes, segons explica, per poder mantenir Cal Castillo. "Estic lluitant en recursos contenciosos des de fa temps", lamenta.

Va ser pels volts del 2013 quan va signar un acord amb l'Ajuntament que posava data de caducitat al centre zoològic: 2018. Data on la parcel·la haurà de complir amb la qualificació urbanística que té. "O firmava un document per tenir els animals fins al 2018 o el dia següent se'ls endurien a l'escorxador. No vaig tenir un altre remei que firmar, em van forçar en contra la meva voluntat”, assegura.

 
Comentaris

Destaquem