Ciutadans vol canviadors de bolquers en lavabos d'homes i dones

La formació taronja ha demanat a l'Ajuntament que s'instal·lin canviadors de bolquers als banys públics per fomentar la igualtat de gènere

El grup municipal de Ciutadans Sant Cugat ha demanat a l'Ajuntament que s'instal·lin canviadors de bolquers als banys públics, tant per a dones com homes. Aquesta moció serà presentada al proper ple municipal i té com a objectiu "seguir treballant des de les Administracions Públiques per a aconseguir una igualtat real i efectiva", ha comentat el partit polític en un comunicat. Ciutadans argumenta que el cost dels canviadors "és molt baix i que són eines fàcils d'aplicar que suposen un avenç en la igualtat de gènere".

 

A més a més, el grup municipal ha explicat que "habitualment els canviadors de nadons es troben sempre en els lavabos femenins. Si no aconseguim adaptar-nos a la igualtat de les tasques quotidianes, difícilment arribarem a ser una societat moderna i inclusiva". Així doncs, a través de la proposta es pretén que "es faci real la promoció de la transversalitat, del principi d'igualtat entre homes i dones".

 

Ciutadans també ha exposat que es realitzi una campanya de conscienciació en el sector privat amb la fi de què es sumin a la iniciativa. "Cap pare o mare hauria de tenir problemes a l'hora de trobar un lloc per a poder canviar al seu fill fora de casa", finalitzen.

 
Comentaris

Destaquem